2023. szept. 26. Kedd
20.74°C

Környezetvédelem

Visszavonatta a bíróság a Fertő-tavi beruházás engedélyét

fertotajA bíróság a fertő tavi természetpusztító óriásberuházás engedélyének visszavonására és új eljárás lefolytatására kötelezte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kormányhivatalt – írja közleményében Greenpeace Magyarország. A környezetvédő civilszervezet és a Fertő tó Barátai Egyesület még január 30-án indítottak pert azért, mert a Kormányhivatal 2022 karácsonya előtt meghosszabbította a korábban már felfüggesztett beruházás engedélyét.

Környezettudatosság – környezeti nevelési program

zoldforrasA kormány kiemelt hangsúlyt fektet a környezeti nevelésre és a szemléletformálásra, melynek fontos pillérei a környezeti nevelési programok. A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége az Energiaügyi Minisztérium támogatásával, a Belügyminisztérium és az Országos Meteorológiai Szolgálat együttműködésével új szemléletformáló programot indít általános iskolások számára. Ennek keretében a tanév végéig több ezer diák szerezhet ismereteket a légszennyezés okairól, hatásairól és a csökkentésének lehetőségeiről közoktatási intézményben tartandó foglalkozásokon.

Intelligens mikroreaktorok a biológiai szennyvíztisztításban

nkfia-projektAz Inno-Water Zrt. vezetésével a DAKÖV Kft. és az Állatorvostudományi Egyetem a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból biztosított támogatásból kutatás-fejlesztési projektet valósított meg a „Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása” pályázati felhívás keretében.