2023. jún. 11. Vasárnap
19.95°C

Érdekességek

OMSZ-jelentés a Gálvölgyi-ügy miatt: az ilyen esetek alig egynegyedében ér ki a mentő 15 perc alatt

Pintér Sándor belügyminiszter az úgynevezett Gálvölgyi-ügy miatt belső vizsgálatot rendelt el a mentőszolgálatnál, így a segélyhívások kezelésről is kért adatokat. A jelentés szerint május első másfél hetében közel 25 ezer azonnali-sürgős hívás érkezett a mentőkhöz. Ebből több mint négyezret soroltak azok közé, amikhez azonnal rohamkocsit kell indítani.

Egyre csökken a balatoni szabadstrandok száma

Siófokon a 20-30 méter széles part mindenhol füves, a legtöbb részen nagy fák nyújtanak hűs árnyékot. A kiépített, lépcsős lejárókon megközelíthető vízpartot kisebb közökön, utcákon keresztül lehet megközelíteni a sétányról. Ezeknél a bejáratoknál működnek a büfék, mosdók, sportszerkölcsönzők. De – egyelőre – nemcsak Siófokon tudunk szabadstrandon fürdeni a Balatonban.

„Vízállásjelentés” – mi lesz velünk nyáron?

Az átlagosnál 50 százalékkal több eső hullott idén májusban. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság szerint a többletvíz egy jelentős részét sikerült visszatartani. Nem tudni, hogy mit hoz a nyár, de az biztos, hogy tavalyihoz képest most sokkal jobbak a vízállások – közölte Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője.

Új versenypálya épült a Balaton mellett

Hivatalosan is megnyitották a Balaton Park elnevezésű versenypályát Balatonfőkajáron, a létesítményben a Forma-1-en és a gyorsaságimotoros-vb futamain kívül bármilyen autó- és motorsport eseményt meg tudnak rendezni.

Gólyakiállítás nyílt Bodrogkereszttúron

Gólyavédelmi Központ nyitotta meg kapuit a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Bodrogkeresztúron, ahol 180 négyzetméteren várja a látogatókat egy interaktív, gólyákról szóló tárlat - tájékoztatta az MTI-t a Zöld Kör természetvédelmi egyesület.

Hét megyére kiterjedő szúnyogirtás kezdődik

A héten hét vármegyében, csaknem tízezer hektáron védekeznek a szakemberek a szúnyogok ellen. A vizes élőhelyek közelében lárvagyérítés lesz, míg huszonnyolc településen már a kifejlett szúnyogok elleni kezeléseket végeznek – írta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a 24.hu-hoz eljuttatott közleményében.