2023. dec. 4. Hétfő
0.17°C

Érdekességek

Fél évet csúszik a betétdíjas rendszer bevezetése

Január elseje helyett július 1-jétől lesznek kötelesek feltüntetni a gyártók a visszaváltáshoz szükséges kódokat a PET-palackokon, az alumínium és üveg italospalackokon – mondta Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület rendezvényén Budapesten.

Változás jön a táppénznél és az utazási költségtérítésnél

Egy új kormányrendelet tervezete előírná, hogy a kifizetőhelynek az egészségbiztosítási pénzbeli ellátás vagy a baleseti táppénz iránti kérelem elbírálása során, a tényállás tisztázása érdekében megkereséssel kell élnie az illetékes kormányhivatal felé, mellyel az eljárás egyszerűsítése érhető el.

Meglepő helyen indult idén a legtöbb építkezés

Enyhén csökkent az idei harmadik negyedévben az első és második negyedévhez képest a hazai megkezdett építőipari kivitelezési munkák értéke. Július és szeptember között összesen valamivel kevesebb mint 600 milliárd forint volt az Aktivitás-Kezdés mutató – derül ki az EBI Építésaktivitási Jelentésből.

Mórahalom: elszállítják az embercsempészek hátrahagyott autóit

Sajtónyilvános eseményt szerveztek kedd reggel negyed nyolcra Mórahalomra, ahol az embercsempészek hátrahagyott autóit és autóroncsait fogják elszállítani – derül ki az MTI naptárából. Az eseményen jelen lesz Mihálffy Béla (KDNP) országgyűlési képviselő, Nógrádi Zoltán (Fidesz–KDNP) polgármester és Salgó László főispán.

Megéri több gyereket vállalni Magyarországon?

A szegénység és a társadalmi kirekesztődés sokkal több gyereket veszélyeztet, mint korábban, a felnőttek közül pedig a nyugdíjasok a legelégedetlenebbek a jövedelmi helyzetükkel. De mit mutatnak a KSH friss számai? Megéri-e a családtámogatások mellett több gyereket vállalni? Megdöbbentő számok.