2024. jún. 26. Szerda
26.29°C

Kiadványok

Belső ellenőrzés az önkormányzatoknál és intézményeiknél

Belső ellenőrzés az önkormányzatoknálDr. Saly Ferenc

A kézikönyv ismerteti az ellenőrzési szervezet kialakításának és működtetésének megoldási módját, az általános és speciális követelményeket és a feladatellátás eszközeit. Bemutatja az ellenőrzés tervezésének logikai lépéseit, az ellenőrzési tevékenység főbb munkaszakaszaival, az ellenőrzési kockázatokat.

Kockázatelemzés lépésről lépésre

Kockázatelemzés lépésről-lépésreDr. Galambos Péter - Dr. Fekete István

Ez évtől valamennyi területen kötelező a kockázatelemzés alkalmazása a belső ellenőrzési terv összeállítása során. Az ETK zRt. új kiadványa lépésről lépésre támogatja a kockázatelemzés elvégzését, illetve segítséget ad ahhoz, hogy az eredmények felhasználhatóak legyenek tervkészítés folyamatában.

Amit az önkormányzati gazdálkodásról tudni kell

Amit az önkormányzati gazdálkodásról tudni kellDarázs Imréné

Az önkormányzatok, mint minden gazdálkodó szervezet számára igen fontos terület a pénzügyi gazdálkodás. A kiadvány feldolgozza ennek jogszabályi kereteit, jogi feltételrendszerét, összegzi az 1990 óta működő önkormányzati rendszer gazdálkodásának tapasztalatait.

SzóTárKincs

SzóTárKincsAngol szótanulás korszerű eszközökkel az egyik leghatékonyabb szótárprogram segítségével. Ajánljuk kezdőknek, újrakezdőknek, illetve mindazoknak, akik a saját tanulmányaik során összegyűjtött, kiszótárazott szavakat korszerű eszközökkel szeretnék memorizálni. 

D. Szabó Ede: Urak és gavallérok

D. Szabó Ede: Urak és gavallérokA kötetben a szerző a reformkortól a második világháború kezdetéig korabeli újságok, naplórészletek segítségével nyújt át egy izgalmas korrajzot. A lapokon eddig sok esetben homályban maradt, a mai ember számára meglepő, fordulatos történetek sorakoznak, történelmi alakok, politikusok, művészek életéből. A fejezeteket olvasva, a helyszínen lévők beszámolója nyomán, mi is ott lehetünk az események közepén. A kötet a kor iránt érdeklődő olvasók számára valódi élvezetet szerez.