Hatvan tonna hulladékot gyűjtöttek össze a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. munkatársai más fővárosi közszolgáltató cégekkel és önkéntesekkel együtt a vasárnapi nagytakarításon.


A főváros közelgő százötvenedik születésnapja előtt a fővárosi önkormányzati cégek több mint 700 munkavállalója takarított vasárnap a 4-es 6-os villamos teljes vonalán, a Margitszigeten, a Gellérthegyen, a Kökin és a Ferenciek terén – közölte a vállalat kedden az MTI-vel. A Budapesti Közművek FKF Köztisztasági Divíziója 688, a Budapest Közút Zrt. 20, a BKV Zrt. pedig 33 munkatársával vett részt az akcióban.

Az FKF majdnem 200 célgéppel (mosó-locsoló gépek, önfelszedő seprőgépek és hulladékszállító járművek) végezte a munkát, a BKV Zrt. pedig nyolc járművet használt a takarításhoz.

A takarításban részt vevők mintegy hatvan tonna hulladékot: kaszálékot, gyomot, földet és egyéb szennyeződést takarítottak el a Nagykörútról és a körúthoz kapcsolódó közterületekről. Ez a mennyiség megfelel egy közepes lélekszámú budapesti kerület teljes lakossága által megtermelt egész napi hulladéknak.

Hirdetés