2024. jún. 20. Csütörtök
23.23°C

Hírek

Éveket vesz el az életünkből a porszennyezés

Az emberek három évvel tovább élhetnének, ha a légszennyezés megszűnne – mondja a légzőszervi, valamint szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásában is szerepet játszó porszennyezésről Szilassi Péter, az SZTE Földrajzi és Földrajztudományi Intézetének egyetemi docense az InfoRádióban.

Üres honvédségi lakásokat vesz át Nagykanizsa önkormányzata

Két ütemben 22 üresen álló lakás bérlőkijelölési jogát veszi át a Honvédelmi Minisztériumtól térítésmentesen Nagykanizsa önkormányzata – tájékoztatta a város közgyűlésében többséget betöltő Éljen Városunk! Egyesület frakciója (ÉVE) kedden az MTI-t.

Bármelyik kastélyt át lehet venni ingyen az államtól Lázár János törvénytervezete szerint

A hét elején megjelent az Építési és Közlekedési Minisztérium oldalán annak a törvénynek a tervezete, amely alapján ingyen kerülhetnek magánkézbe a milliárdokból felújított állami kastélyok, a törvénytervezetet június 2-ig vagyis még pénteken lehet véleményezni. Ha a parlament elfogadja a jogszabályt, július 1-jén hatályba is léphet, írja a Válasz Online. A jogszabály korábbi tervezetében még felsorolták azt a tizenkét kastélyt, amit magánkézbe adnak, a most megjelent tervezetben viszont már nincs benne ez a lista, hanem általánosságban fogalmaz a műemlékekről.

Olyan sok magyar él rabszolgasorban, mint Sopron vagy Tatabánya teljes lakossága

A modern kori rabszolgaságban élők száma 63 ezerre tehető Magyarországon a Walk Free felmérése szerint, ezer magyar közül 6,6-ot érint a munkacélú kizsákmányolás. Ezzel az adattal Magyarország a 65. helyen áll a szervezet 160 országot felvonultató rangsorában, a népességhez viszonyítva Észak-Koreában a legmagasabb, Svájcban a legalacsonyabb az érintettek aránya.