vidamparkÚjpest két területet is tud javasolni azoknak a befektetőknek, akik vidámparkot építenének. A kerületi szabályozási terv már ennek szellemében készül. Zugló az érdeklődő befektetőnek Rákosrendezőt ajánlotta, a XVI. kerület az egykori Mátyásföldi repülőteret adná el szórakoztató központ céljára – írja a Magyar Idők.

Újpesten vannak alkalmas helyszínek vidámpark létesítésére, és ha lenne befektetői szándék, a kerület pozitívan állna hozzá – mondta el a Magyar Időknek Wintermantel Zsolt. A IV. kerület polgármestere hozzátette: jelenleg folyamatban van az Újpestre vonatkozó kerületi szabályozási terv, és azon belül a káposztásmegyeri városrész dokumentumának az elkészítése. Arról is tájékoztatott, hogy a kerület két helyen tudná elképzelni vidámpark kialakítását, erről októberben vizsgálat is készült.

A Szesztai György kerületi főépítész jegyezte anyagból kiderül: a használaton kívüli, fővárosi tulajdonban lévő vízműtelep területe és egyes építményei megfelelő tervezés mellett vidámparki célra hasznosíthatóak lennének. A volt telep mellett szól a Duna közelsége, vízi úton, gyorshajókkal lehetne a belvárosból elérni a területet. A távolabbról érkező vendégek pedig az M0-s körgyűrűn, a Megyeri hídon keresztül érhetnék el a területet. A külföldiek esetében pedig a ferihegyi repülőtér közelségét, a gyors megközelítést lehetne kihasználni.

Ráadásul a volt vízműobjektum távol van a lakott területtől, senkit nem zavarna ott egy szórakoztató központ. A vizsgálati anyagban megjelölt másik, az Aquaworld melletti mintegy 13 hektáros terület is kézenfekvő lenne erre a célra, hiszen csatlakozhatna a meglévő turisztikai kínálathoz, amit az aquapark és a szállodák nyújtanak.

A zuglói önkormányzat is szívesen látna egy modern vidámparkot a területén. Az önkormányzat tájékoztatása szerint a helyszínnek Rákosrendező területe lenne alkalmas egyrészt a Vasúttörténeti Park közelsége miatt, másrészt könnyen megközelíthetővé lehetne tenni a kisföldalatti vonalának meghosszabbításával. Hozzátették: közvetítőn keresztül a terület fejlesztésére csaknem egy évvel ezelőtt volt vállalkozói érdeklődés, de mivel Rákosrendező állami tulajdonban van, így konkrét tárgyalás egy rövid beszélgetésen túl már nem volt.

Korábban szóba került a volt józsefvárosi pályaudvar területe vidámparki funkció kialakítására, azonban a Fiumei úti Nemzeti Sírkert közelsége miatt kegyeleti okokból ezt a VIII. kerületi önkormányzat elvetette. A XVI. kerületet ugyan befektető, érdeklődő még nem kereste meg szórakoztatópark létesítésének szándékával, de az önkormányzat tájékoztatása szerint szívesen értékesítenék ilyen célra a tulajdonukban lévő mátyásföldi reptér területét.
Az ügyben megkerestük a Főpolgármesteri Hivatalt is, ott azt a tájékoztatást adták, hogy a közelmúltban nem érkezett megkeresés vidámpark létesítése ügyében.

A hat és fél hektáros városligeti Vidám Park 2013. szeptemberében zárta be kapuit. Területét a Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében a Fővárosi Állat- és Növénykert kapta meg, amely Pannon Park néven látványos biodómot épít a helyére. A Vidám Park a játékok jelentős részét 2014. februárig leszerelte, a saját tulajdonban lévő berendezéseket értékesítette, csak három, műemléki védettséget élvező mutatvány és épület maradt fent.

Hirdetés