kemeny22Azt hitték, hogy 1,8 millió kéményt kell ellenőrizniük, ehhez képest már több százezer olyan kéményt találtak, amelyeknek a létezéséről eddig csak a tulajdonosaik tudtak – írja a hvg.hu.

A katasztrófavédelem kéményseprői a hozzájuk tartozó települések többségében már december elejére befejezték a sormunka szerinti kéményellenőrzéseket. Tíz megyében már csak jövőre találkozhatnak az állampolgárok ütemterv szerint dolgozó szakemberrel. Van azonban körülbelül négyszáz olyan település az országban, ahol a kéményellenőrzések még folyamatban vannak, vagy a napokban kezdődnek meg. Ezt azzal indokolták: a szervezet munkavállalói sokkal több kéményt ellenőriztek, mint amennyinek a létezéséről tudni lehetett.

A katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete a korábbi szolgáltatóktól kapott adatok szerint úgy számolt, hogy idén valamivel több, mint 1,8 millió kéményt kell ellenőrizniük. Ezzel szemben már a kétmilliót is meghaladta azoknak a kéményeknek a száma, amelyeket a kéményseprők eddig megvizsgáltak és kitisztítottak.

Százezres nagyságrendben vannak olyan füstelvezetők, amelyek eddig semmilyen nyilvántartásban nem szerepeltek, azokat feltehetően még soha senki nem vizsgálta meg – közölték.

Hirdetés