oktat2018. évben mind tematikájában, mind megközelítésében megújulnak a Belső Ellenőrök Magyarországi Szervezte és az ETK Szolgáltató zRt. belső ellenőröknek ajánlott képzései: szeretnénk a legfrissebb ismeretanyagot átadni a magukat képezni kívánó szakembereknek.

Gyakorlati szemináriumok

Az egynapos tanfolyamokon áttekintjük a legfontosabb jogszabályi változásokat, de emellett célul tűztük ki, hogy a társszakmák területéről is fontos ismereteket szerezhessenek a résztvevők. Az ellenőrzött területek mélyebb ismerete nagyban elősegíti a bizonyosságot adó tevékenység eredményességét. Így például a hosszú átfutási idejű beruházási tevékenységek ellenőrzését kiegészítettük a projektmenedzsment ismeretek áttekintésével, a szerződések vizsgálatához jogi ismereteket is nyújtunk, projektmenedzser szakértő, illetve jogász bevonásával. A folyamatok áttekintéséhez gyakorlott tanácsadót kértünk fel. Több ismert remek szakember először vezet programot ebben a sorozatban, de a visszatérő eladók is új témákkal jelentkeznek.

A három szektornak (vállalatok, pénzügyi szakterület, közszféra) most is külön-külön képzési programot dolgoztunk ki, de lehetőség van arra is, hogy bárki betekintsen egy másik szektor tevékenységébe.

A belső ellenőrzés alapjai és gyakorlata

A hatnapos tréning a kevésbé gyakorlott, vagy tudását rendszerezni kívánó szakembereknek szól: a szakma feladatainak alapos áttekintésével, rengeteg példával. A tematika kitér a belső ellenőrzés szakmai gyakorlatának keretrendszerére, a belső kontrollrendszer részletes áttekintésére, a vizsgálati folyamat részleteire, az ágazati sajátosságokra, majd az utolsó napos 4 témakörben tartunk interaktív gyakorlatokat.

Kockázatkezelést támogató tanfolyam

A kockázatkezelés formális-formalizált elvégzésével eleget tudunk tenni a jogszabályi kötelezettségeknek, de elmulasztjuk kiaknázni a tevékenységben rejlő lehetőséget. A 3 napos képzés az ismeretek átadása, gyakorlati feladatok közös megoldása mellett abban is segíthet a résztvevőknek, hogy támogatni tudják szervezetük kockázatmenedzsment tevékenységének fejlődését, fejlesztését. A közvetlenül felhasználható gyakorlati módszertanok segítik a részvételt a független kockázatkezelési tevékenységben, és fejlesztik a belső ellenőrök kockázatértékelési képességeit is, amelyet mind a tervezéskor, mind pedig a vizsgálatok elvégzésénél hasznosítani tudnak.

A belső kontrollrendszerek működtetése és fejlesztése

A képzés az első napon a kontroll rendszer elemeit tekinti át, ezt követően a belső ellenőrzés ehhez kapcsolódó feladatait, a harmadik napon pedig feladatok megoldásával mélyítjük el a résztvevők tudását.

2018. évben is lesz CIA vizsgafelkészítő tréning, amellyel az egyre fontosabbá váló, magas szintű végzettség megszerzéséhez szeretnénk segítséget nyújtani és hamarosan meghirdetjük a prezentációs és kommunikációs tréningjeinket is.

A tanfolyamok elvégzéséről különböző szintű végzettséget igazoló oklevelek adunk, amellett, hogy részvételt biztosítunk a BEMSZ különböző szakértői névsoraiban.

Részletek: http://belsoellenorzes.hu/ vagy http://etk-rt.hu

Miskolczi Tamás

Hirdetés