A május 1-jén a bécsi Theater Akzent színházban megrendezett ünnepi gálán összesen 15 kiemelkedő társadalmi innovációt díjaztak, köztük több magyarországi kezdeményezést is.


Tudjon meg többet ezekről a pozitív társadalmi hatást gyakorló, előremutató ötletekről és inspiráló kezdeményezésekről! 

Kiállok érted/Kiállok magamért – 2. díj

A Kiállok érted, és Kiállok magamért két, szorosan egymásra épülő innovatív, művészeti és társadalmi prevenciós program, a szexuális kizsákmányolás és emberkereskedelem ellen. A program az állami gondoskodásban élőket és dolgozókat (kevés társadalmi figyelmet kapó csoport), illetve a rendőrség tagjait célozza meg, velük szorosan együttműködve generál kézzel fogható változásokat, ér el eredményeket az áldozatvédelem és a bűnmegelőzés terén és erősíti a célcsoport társadalmi megbecsülését. A programot 3 civilszervezet hozta létre, színházi előadásból és saját fejlesztésű foglalkozásokból áll.

Részletek

Reminiszcencia a múzeumban – 3. díj

Az elmúlt néhány évtized alatt a Szabadtéri Néprajzi Múzeum fokozatosan alakult át építészeti múzeumból életmód-, társadalmi és szolidáris múzeummá. Útmutató a társadalmi felelősségvállalás területén végzett programjaival, hazánkban az első olyan kulturális intézmény, aminek céljai közt szerepel a demenciával élő emberek életminőségének javítása. Ehhez új, innovatív, mások számára is könnyen adaptálható módszert használunk: a kulturális örökség elemeire épülő reminiszcencia által visszaidézett emlékek segítenek hozzájárulni a betegség szinten tartásához, a hanyatlás lassításához.

Részletek


A projekt részletei

Hirdetés