A Balatonakarattya és Balatonvilágos közti területen fekszik egy gödör, közel a vízfelülethez és a lakóházakhoz. 


A tűzoltók már többször kivonultak a füstölgő, szúrós, kénes, szagot árasztó gödörhöz, legutóbb augusztus elején a Telex írt róla.

A helyiek évek óta dokumentálják, ahogy a területre kamionokkal hordják az építési, háztartási hulladékot a teherautók, majd földet tesznek a tetejére. A területet korábban a szomszédos Balatonakarattya önkormányzata bérelte, szerintük a faluban keletkezett nyesedéket és lombozatot gyűjtötték össze és tárolták ott, majd darálás után újrahasznosították.

Most az RTL Híradó birtokába került egy levél, amely szerint egy évekkel ezelőtti bejelentés hatására indított vizsgálat során a Veszprém Megyei Kormányhivatal már tavaly februárra megállapította, hogy a területen „a Btk. hatálya alá tartozó, különösen jelentős mennyiségű hulladék található”.

Az ügyet akkor a rendőrséghez továbbították, ahová azóta az újabb kigyulladások miatt újabb feljelentések is érkeztek, így újabb eljárás indult. Július legvégén a hatóságok helyszíni szemlét tartottak, ez után a kormányhivatal ellenőrzést indított.

Hirdetés