Egyenesen a miniszterelnökhöz fordult Elek Sándor törökbálinti polgármester, hogy helyezze hatályon kívül a volt Téglagyár 17 hektáros területének rozsdaövezeti besorolását, az oda tervezett, Csányi Sándorhoz köthető ingatlanfejlesztés ugyanis ellentétes a város érdekeivel – értesült az Index.


 Azzal együtt, hogy a szóban forgó rész kétségkívül egy tájseb, nem mindegy az egykori iparterület hasznosításának módja a településnek. Mindig kell egy B-terv, ezért időközben mégis megkezdődtek az egyeztetések a helyi önkormányzat és a beruházók között, hogy a polgármester akkor is elérje, amit csak el lehet, ha végül mégis lesz építkezés.

Tiltakozik Törökbálint az 500 új lakás ellen – írta július végén az Index. A témával azután kezdtünk el foglalkozni, hogy egy online petíciós oldalon kiszúrtuk: „ismert gazdasági szereplő” vásárolta fel a volt Téglagyár területét, ahová lakóparkot akar építeni „négyszintes épületek tömkelegével”. Iparági értesülésekre hivatkozva adtuk hírül, hogy a befektető a Bálint Tó Invest Kft., amely a Csányi Sándor OTP-vezérhez közeli Bonitás 2002 Befektető és Tanácsadó Zrt. tulajdona

Az „ismert gazdasági szereplő” kilétére vonatkozó információkat Elek Sándor, a település fideszes polgármestere akkor sem kommentálta, azt viszont ismertette: a 17 hektáros területen a helyi fejlesztési elképzeléseket figyelmen kívül hagyva rozsdaövezeti akcióterületté nyilvánítással valóban felhúzna félezer lakást egy beruházócég – az önkormányzat által is preferált szabadidős, sport-, illetve rekreációs célok helyett.

A teljes írás itt olvasható

Hirdetés