holecz gabor01Különösen méltánytalannak tartja a Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezete, hogy a korábbi ígéretek ellenére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal dolgozói kimaradnak a közszolgálati életpályamodellből, a szakszervezet ezért Orbán Viktor miniszterelnökhöz fordult.

A vonatkozó kormányhatározat egyértelműen és kötelezően rendelkezik arról, hogy a közszolgálati életpályamodellt a hivatásos jogviszonyban állókra meg kell alkotni. Erről szóltak az eddigi egyeztetések is - szögezte le Holecz Gábor, a szakszervezet elnöke. Mint mondta: Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter is megerősítette, hogy az életpályamodell vonatkozni fog a NAV-dolgozókra is. Emellett Bakondi György, a közszolgálati életpálya kidolgozásának koordinációjáért felelős miniszteri biztos is ezt mondta az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács plenáris ülésén, ahogyan ezt az emlékeztető is tartalmazza.

Ugyanakkor a hvg.hu a múlt héten arról írt, hogy az új szolgálati törvény nem vonatkozik majd a NAV hivatásosaira. Sőt, ezt Bakondi György miniszteri biztos is megerősített a portál kérdésére.

A szakszervezet elnöke hangsúlyozta: különösen méltánytalannak tartják, hogy egy hetilapból kell értesülniük arról, hogy a korábbi ígéretek ellenére kimaradnak a NAV dolgozói az életpályamodellből. A helyzet rendezése érdekében Orbán Viktor miniszterelnökhöz fordultak, a szakszervezet elnöksége pedig válságülést tart, egyben megkezdték a demonstráció előkészítését.

„A pénzügyőrök, de velük az egész NAV személyi állománya is rendkívül elkeseredett, úgy érzik, a kormány megalázta, becsapta őket" - mondta Holecz Gábor. Véleménye szerint különösen veszélyes a helyzet abban a pillanatban, amikor a NAV több ezer dolgozója bevetésre készen áll az új elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszer (EKÁER) bevezetése előtt, ami rendkívüli fizikai és szellemi megterhelést jelent a személyi állomány számára. „Elfogadhatatlan, hogy a NAV dolgozói kikerüljenek az életpályamodellből, és azért fogunk küzdeni, hogy a kormány határozatát végrehajtsák az azzal megbízottak” - jelentette ki Holecz Gábor.

Hirdetés