boros peterne mkkszA hat éve befagyasztott köztisztviselői illetményalap miatt demonstrációt tartott a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete Budapesten, és a közszolgálati dolgozók illetményalap-emelését követeli.

A köztisztviselők, a kormánytisztviselők és a közalkalmazottak körében napjainkra érzékelhető mértékben megjelent a nélkülözés, az elszegényedés. Leértékelődik a hivatás is, mert immár hat éve nem változik a kereseteket döntően meghatározó illetményalap – mondta el Boros Péterné, az Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete főtitkára a Nemzetgazdasági Minisztérium épülete előtt összegyűlt demonstrálók előtt.

A szónok kijelentette: megfélemlített kollégáik helyzete tarthatatlan, húszszázalékos illetményalap-emelést akarnak. Összefogásra kérte a közszolgálati szakszervezeteket, és arra hívta fel őket, hogy alakítsanak közös demonstrációs és sztrájkbizottságot.

A Közszolgálati Szakszervezetek Szövetségének elnöke, Agg Géza azt mondta, támogatják a demonstrációs és sztrájkbizottság megalapítását azért, hogy a kormányt rákényszerítsék az érdemi tárgyalásokra. A demonstráció végén egy kisteherautó platójáról közszolgálati dolgozók elhasznált cipőit dobálták a Nemzetgazdasági Minisztérium épülete előtti útra - a szegénység jelképeként.

Hirdetés