feher jozsef02A közszolgák képviselői felfüggesztették a tárgyalásokat az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanácsban a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének tájékoztatása szerint, miután a kormány „gyakorlatilag visszautasította” a munkavállalói oldal összes követelését.

Az érdekképviselet az MTI-nek küldött közleményben arról tájékoztatott, visszatérésük feltétele, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter valódi mandátummal és ajánlattal hívja őket a tárgyalóasztalhoz. A közlemény szerint Fehér József, a munkavállalói oldal szóvivője kijelentette: nem lehet továbblépés a 2016-os költségvetési megállapodás felé, mert a 2015-ös év még nem rendezett. Több mint kétszázezer munkavállaló helyzete hetedik éve változatlan, számukra most sincs bérintézkedés, és a költségvetés 2016-ra sem ígér számukra semmit - közölte a szakszervezet.

A munkavállalói oldal mandátummal bíró képviseletet követel az OKÉT kormányzati oldalán. Visszatérnek az asztalhoz, ha a nemzetgazdasági miniszter mérlegelhető, reális, távlatokban is tartható ajánlattal visszahívja őket - emelik ki a közleményben.

Hirdetés