egyensulyintezet logoHétfőn Budapesten megtartotta első ülését a Nemzeti Energiaügyi Kerekasztal, amelyet az Egyensúly Intézet, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége és a Budapesti Önkormányzatok Szövetsége hozott létre.

Az Energiaügyi Kerekasztal részvevői arra keresnek megoldást, hogy miként vészeljék át a magyar települések, háztartások, vállalkozások a következő időszakot.

Az infláció, a növekvő és rendkívül ingadozó rezsiárak, az energiaellátás bizonytalanságai, a háború okozta többletbizonytalanság és az ezekkel összefüggő járulékos problémák minden települést, önkormányzati szolgáltatást és intézményt olyan helyzetbe hoztak, amelyben a legalapvetőbb feladatok ellátása, a működőképesség megőrzése is bizonytalanná vált – írták az alapítók.

Ugyanakkor a válság a fejlődés lehetőségét is magában rejti, vagyis esély nyílik arra, hogy válságállóbban és versenyképesebben kerüljenek ki az önkormányzatok a nehéz időszakból – tették hozzá. Ennek érdekében a kerekasztal résztvevői, az Egyensúly Intézet szakmai koordinálásával innovatív szakpolitikai javaslatokat dolgoznak ki 2023 elejére.

Hirdetés