foldorajaIdén is meghirdeti a WWF Föld Órája Fővárosa versenyt a Természetvédelmi Világalap magyarországi szervezete. Ennek végén kiderül, hogy melyik az ország leginkább környezettudatos települése.

A foldoraja.hu weboldalon 2011-ben 72 település regisztrálta magát a WWF Föld Órája globális civil akcióba, 2012-ben 93, 2013-ban szintén csaknem száz. Hogy minél több önkormányzatot buzdítson csatlakozásra, a WWF Magyarország idén is meghirdeti a Föld Órája Fővárosa versenyt. Az a magyar település nyeri meg, amelynek arányaiban a legtöbb lakója csatlakozik a környezetvédelmi akcióhoz - közölte a szervezet.

Minden település egyforma eséllyel indul, hiszen minél többen regisztrálnak magánszemélyként a honlapon, településük megjelölésével, annál nagyobb az esély a cím elnyerésére - részletezte Fáth Ákos, a WWF Magyarország igazgatója. A legtöbb felelős gondolkodású lakost számláló településnek 2012-ben Nyíregyháza bizonyult, 2013-ban pedig Szigetszentmiklós nyerte el a címet.

Tavaly Szigetszentmiklós a WWF Föld Órája lekapcsoló eseményére öntött öt méter magas óriásgyertyát is megkapta, amely hónapokig állt a város főterén. Emellett egy szigetszentmiklósi lakos megnyerte a Nyíregyháza által felajánlott hosszú hétvégét is. Idén ezt a hagyományt folytatva, Szigetszentmiklós biztosít rövid pihenést a 2014-es Föld Órája Főváros címet elnyerő település egyik lakójának. Az, hogy melyik város lesz 2014-ben az év Föld Órája Fővárosa, március 29-én, a Föld órája napján derül ki.

A globális akciót idén A csodálatos Pókember 2. film főszereplői indítják el Szingapúrban: Andrew Garfield, Emma Stone és Jamie Foxx a Pókemberrel együtt kapcsolják le az ország fényeit március 29-én 20 óra 30 perckor. Ebben az időpontban több nagyváros is sötétbe borul világszerte, hogy így figyelmeztessék az embereket a Föld erőforrásainak kiapadására.

Hirdetés