led01Az energiaárak drasztikus emelkedése miatt, a költségcsökkentés érdekében a közvilágítás üzemben lévő 17.600 lámpatestje közül várhatóan több mint ezret kikapcsolnak a hónap végéig Nyíregyházán.

Az önkormányzat közölte, hogy a közvilágítási rendszerben rejlő megtakarítási lehetőségekkel már korábban is foglalkozott Nyíregyháza város közgyűlése, most a megvalósítási szakasz következik a biztonsági szempontok figyelembevételével.

A város közigazgatási területén a közvilágítással kapcsolatos feladatokat a NYÍRVV Nonprofit Kft. látja el. „Az energiaköltségek csökkentésére a szakemberek a működő fényforrások egy részének leszerelés nélküli kikapcsolását látták megvalósíthatónak” – közölte az önkormányzat. Ez a közvilágítás megritkítását jelenti, a nem egymás melletti fényforrások kikapcsolásával.

A beépített teljesítménycsökkenés a nagykörutat, a Nyíregyházára bevezető főutakat és az egyéb jelentősebb utakat érinti. A lakóutcákban a lakosság biztonságérzete, az élet- és vagyonbiztonság, valamint a közlekedésbiztonság megőrzése miatt nem tervezik lámpák kikapcsolását, és változatlan marad a gyalogátkelőhelyek és lehetőség szerint a csomópontok megvilágítása is.

A jelenlegi árakkal számolva a döntés nagyságrendileg 100 millió forintos megtakarítást eredményez. „Az intézkedés megvalósításának várható végső időpontja január 31.” – áll a közleményben.

Hirdetés