4igA Magyar Államkincstár több mint két évtizedes elavult számlavezetési rendszerét a 4iG cserélheti le csaknem 3,5 milliárd forintért.

Elnyerte a 4iG a Magyar Államkincstár "Számlavezető Rendszer fejlesztés, implementáció, paraméterezés szolgáltatások beszerzése" tárgyú verseny-újraindításával megindított központosított közbeszerzési eljáráson indított tenderét - közölte a cég a tőzsde honlapján. A szerződéskötési moratóriuma 2020. február 11-én jár le. Az eljárás összértéke 3 469 838 990 forint + áfa.

A projekt keretében a Magyar Államkincstár lecseréli 1997 óta szolgálatban lévő számlavezető rendszerét. A fejlesztés két lépésben valósul majd meg, amelynek végeredményeként multidevizás, korszerű technológiai alapon működő banki  számlavezető rendszert vezetnek be, amely lehetővé teszi majd a 24/7/360, azaz az éjjel-nappali számla és egyenlegkezelést.

A megbízás során a Jászai Gellért és Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó 4iG Nyrt. feladata lesz az ügyfél és ügyintézői kapcsolatot támogató front-end alkalmazás kifejlesztése, a számlavezető rendszer, valamint a belső szakrendszeri és a külső nemzetközi- és hazai pénzforgalmi kapcsolatokat támogató Payment Switch alkalmazás kifejlesztése és üzembe állítása is. Mindezeknek köszönhetően a Magyar Államkincstár hatékonyan reagálhat majd a pénzforgalmi szolgáltatásokkal szemben támasztott követelményekre, illetve az ügyfelek által megfogalmazott igényekre.

A kincstár évek óta tervezi már számlavezető rendszerének a megújítását. A projekt a Buda-Cash összeomlása után erősödött fel, amikor számos önkormányzat számlája fagyott be a brókercég érdekeltségébe tartozó bankokban. A kormányzat azt szerette volna, ha a kincstár vezetné az önkormányzatok számláit, ez azonban nem valósult meg, a kincstár meglévő rendszere ugyanis elavult, nem képes kielégíteni a települések igényeit.

(Napi.hu)

Hirdetés