Határozatban szólítja fel a hajdúszoboszlói önkormányzat a kormányt, hogy nyugtassa meg a lakosságot a vendégmunkásdömping miatt.


A legutóbbi testületi ülésen beterjesztett határozat második részére a kormányoldal is rámondta az igent :

Az önkormányzat elvárja, hogy a kormány a döntően maga keltette aggodalmak csökkentése érdekében tegyen meg mindent a lakosság megnyugtatása érdekében, akadályozza meg az esetleg törvénysértő magatartásokat, adjon hiteles tájékoztatást az érkező vendégmunkások számáról, itt tartózkodásuk várható időtartamáról.

A független polgármester, Czeglédi Gyula a nyáron már komoly hullámokat keltett, amikor a közösségi oldalán arra kérte a szállásadókat: „ne alakítsák munkásszállóvá a panzióikat”, miután mind több helyen bukkantak fel a távol-keleti vendégmunkások.

Czeglédi akkor azt is írta, a városban tartózkodó vendégmunkásokkal kapcsolatban fokozott figyelmet kért a rendőrségtől, hogy Hajdúszoboszló lakossága biztonságban érezze magát.

A Haon.hu a napokban közölte, hogy Czeglédi a frissen kinevezett városi rendőrkapitányt már a bemutatkozó találkozón tájékoztatta a közvéleményt jelenleg leginkább foglalkoztató vendégmunkáskérdésről.

Ígéretet kaptam arra, hogy továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a területre

– írta a polgármester.

(24.hu)

Hirdetés