Vasút-villamos-metró hármas csomópontot építene a kormány az évek óta lerobbant Rákosrendező vasútállomás helyére, és kivinnék a kisföldalattit a körvasútig – derül ki a Telex birtokába került nem nyilvános kormányzati dokumentumból. Eszerint összekötnék a zuglói és az angyalföldi villamosvonalakat, és új bringás hidat építenének a Rákosrendező fölé. Természetesen akkor, ha ezzel párhuzamosan megépülne a területre tervezett, legalább ötmilliárd dolláros új városnegyed is.


Több mint 300 milliárd forint értékben négy fontos infrastrukturális projekt megvalósítását vállalná be a kormány, ha tényleg megépülne a Rákosrendező területére tervezett „mini-Dubaj” – írtuk még múlt héten. Az október 25-i kormányülésre szánt, nem nyilvános kormányzati előkészítő dokumentum részletesen ismerteti a projekteket, ebből pedig kiderül, hogy hogyan alakítaná át a kormány a Rákosrendező környékét.

A projektek között nincsen nagy újdonság, a kormány most részben azokat a terveket porolta le, amelyeket évekkel ezelőtt még a Vitézy Dávid és Fürjes Balázs vezette Budapesti Fejlesztési Központ dolgozott ki. Ezek közül a Szegedi úti felüljárót Lázár János később a „megbeszélendő” kategóriába sorolta, de végül több száz más beruházással ellentétben nem függesztette fel. A másik három tervet még most kell majd kidolgozni.

A cikk folytatódik

Hirdetés