Az Érsekhalmát, Nemesnádudvart és Sükösdöt összekötő szakasszal bővül tovább a vármegyei kerékpárút-hálózat. A 13 kilométer hosszú nyomvonal a már megvalósult Hajós-Érsekhalma szakaszt köti össze a Sükösd mellett futó EuroVelo 6 nemzetközi kerékpárúttal, úgy, hogy legnagyobb részben a Duna-völgyi-főcsatorna (DVCS) partján vezet majd.


A fejlesztés megvalósítására az érintett településekből és a Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatából álló konzorcium az európai uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz forrásból 2,2 milliárd forintot nyert.

Ez a kerékpárút része lesz a vármegye közepén már meglevő, több mint 100 kilométer hosszúságú hálózatnak, amely – a Keceltől Sükösdig tartó szakasz megvalósulásával – rácsatlakozik majd az EuroVelo 6-os kerékpárútra.

A térség vízi turisztikai fejlesztése is tervezés alatt áll, amelynek eredményeként a jövőben lehetővé válik az evezés a Vajas-fokon és a Duna-völgyi-főcsatornán. Így a gyalogos, a kerékpáros és a vízi turizmus egymást erősítve komplex kínálattal vonzza majd a látogatókat a térségbe.

Rideg László (Fidesz-KDNP), a vármegyei önkormányzat elnöke hangsúlyozta: a három érintett településen élők körében is népszerű a kerékpárút megépítésének terve. A projekt megvalósulásával ugyanis biztonságosan juthatnak el kétkerekűn a szomszéd településekre. A fejlesztéssel élénkül a helyi gazdasági élet is, hiszen versenyképesebbé válik a vendéglátás, a szálláshely és más kapcsolódó szolgáltatások ösztönzése által.

Hirdetés