Befejezik a félbehagyott szekszárdi uszodát, így egy versenymedencével és egy tanmedencével ellátott uszoda jön létre a szekszárdi gyógyfürdő szomszédságában. A tervek szerint a beruházás a jövő nyár végére fejeződik be.


Május 24-én átvette a félkész városi uszoda munkaterületét a VEMÉV-SZER Kft. és a Laterex Építő Zrt. konzorciuma. A város régi, a 70-es években épült uszodáját 2015-ben statikai okok miatt bezárták, azóta egy ideiglenesen lefedett medencét használnak a 34 ezer lakosú város lakói – írta meg a Magyar Építők.

2018-ban kihirdetett  kivitelezői közbeszerzés egy háromszintes új épületet irányzott elő a meglévő strand- és élményfürdő területén a meglévő főépülethez kapcsolódva. Az építési projekt elkezdődött, ám a TEOL tavalyi cikke szerint 2022-ben a város képviselőtestülete az uszodaberuházás építési szerződésének közös megegyezéssel történő felbontásáról döntött.

A beruházás folytatásához kapcsolódóan a beruházó Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) magasépítési beruházásokért felelős helyettes államtitkára arról beszélt: céljuk a korábban félbehagyott projekt befejezése, amelynek részleteiről elmondta,  az épület gerincét egy versenymedence és egy tanmedence adja, a kiszolgáló helyiségek mellett szaunát is kialakítanak.

Most körülbelül 60 százalékos készültségről indul újra a projekt, és az uszoda befejezésének költsége csaknem 3,5 milliárd forintot tesz ki, amely az üzemeltetéssel együtt kormányzati forrásból valósul meg.

Az átadó eseményen Gyurkovics János szekszárdi alpolgármester hangsúlyozta, hogy erre a pillanatra nagyon régóta várnak a városban. Hozzátette: a fejlesztés befejeztével egy rekreációs központ jön létre, hiszen az élményfürdőt és a sportkomplexumot a szomszédos uszoda fogja kiegészíteni.

Hirdetés