budapest tuningKülönleges városélményt nyújtó kulturális programok, művészeti produkciók és kísérleti városi projektek megvalósítására indított második alkalommal ötletpályázatot Budapest Főváros Önkormányzata és a Budapest Brand nZrt.; a jelentkezési határidő április harmadika.

A Budapest Brand nZrt. pénteki közleménye szerint a Budapest Tuning ötletpályázat izgalmas szabadtéri aktivitások, találkozási pontok és közösségi funkciók létrejöttét ösztönzi szerte a fővárosban. A pályázat célja, hogy a kiválasztott projektek új, rendhagyó városhasználati helyzeteket teremtsenek, akár időszakos vagy kisebb léptékű végleges beavatkozások megvalósításával.

A pályázatban két kategóriát hoztak létre: párnapos szabadtéri program tervezésére a pályázható maximális összeg projektenként bruttó 3 millió forint, a nagyobb léptékű projektekre bruttó 10 millió forint.

Pályázni egyénileg vagy csapatban, de akár a lakóközösséggel együtt is lehet, a szervezők civil szervezetek, egyesületek, városi kollektívák, fesztiválszervezők, kis- és nagyvállalkozások jelentkezését is várják.

A sikeres projektek 2023. június 1. és október 31. között valósulnak meg szerte Budapesten.

A jelentkezőket a www.budapesttuning.hu weboldalon digitális tudástár, nyomtatványok mintái, szakemberek tippjei és javaslatai is várják a költségtervezéstől a közterületfoglalásig, de a pályázók a kommunikációban is segítséget kapnak.

Hirdetés