urimuri-debrecenTíz helyi vállalkozás összefogásával és a debreceni önkormányzat támogatásával ÚriMurit rendeznek szombaton a Nagyerdőben – jelentették be sajtótájékoztatón a szervezők a program helyszínén, a Békás-tó partján.

Széles Diána (Fidesz-KDNP), Debrecen turisztikáért felelős alpolgármestere elmondta, hogy a város örömmel támogat minden olyan helyi kezdeményezést, amely közösséget teremt. Emlékeztetett rá, hogy néhány évvel ezelőtt a belvárosi Halközben, helyi vállalkozások kezdeményezésére rendezték meg az első ÚriMurit, a járvány miatt azonban szüneteltetni kellett a rendezvényt.

Most ugyancsak a vállalkozások közreműködésével megtarthatják a második gasztro-kulturális találkozót, de már új helyszínen, a Nagyerdőben. Pántya Szabolcs vállalkozó, főszervező, a rendezvény ötletgazdája jelezte: a parkerdő fái között lesz régiségvásár és -kiállítás.

A programsorozat keretében a gyerekeket a Természettár nevű sátor várja. A Debreceni Sakk Barátok Egyesülete (DBSK) köztéri sakkozásra hív, a piknikhangulatról több helyi étterem, fröccsterasz és „koktélszínház” gondoskodik.

Fellép Kollányi Zsuzsi énekesnő, valamint Lőrincz Ádám zongorista. Hajnal háromig lemezlovasok fokozzák a hangulatot – sorolta a főszervező Pántya Szabolcs. A rendezvény bevételéből pedig az Együtt az állatokért állatvédő egyesület tevékenységét támogatják.

Hirdetés