Átadták a Debreceni Egyetem új gyermeksürgősségi központjának épületét a klinika nagyerdei campusán.


Szabó Zoltán, a klinikai központ elnöke elmondta, hogy a beruházás hárommilliárd forint pályázati és 550 millió forint saját forrásból valósult meg.

Takács Péter egészségügyi államtitkár hozzátette, hogy országosan 14 milliárd forintot fordítottak a gyermeksürgősségi ellátás fejlesztésére, ebből jutott hárommilliárd Debrecennek.

A beruházások eredményeként Debrecen mellett Budapesten, Győrben, Szegeden és Pécsen jött létre gyermeksürgősségi centrum, ezzel úgynevezett 3-as progresszivitási szintű centrumhálózat alakult ki Magyarországon.

Kossa György, a Debreceni Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumi elnöke mérföldkőnek nevezte a beruházást, Balla György akadémikus pedig azt mondta, Debrecen, ahol húsz éve alakult meg az első ilyen jellegű ellátóosztály, a magyar gyermeksürgősségi ellátás egyik zászlóshajója.

Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere a gyermekek biztonságát tartja a legfontosabbnak, ami a gyermekek egészségével kezdődik. Szavai szerint az új központ szavatolja a debreceni és környékbeli gyerekek biztonságát és egészségét.

Szabó Tamás, a debreceni gyermekklinika igazgatója elmondta, hogy a több mint 2200 négyzetméteres területen egyebek mellett 33 ágy, ambuláns rendelő, két műtő, önálló képalkotó-diagnosztikai centrum áll rendelkezésre.

Az új debreceni gyermeksürgősségi centrum az év második felétől fogad betegeket.

Hirdetés