Titkos nyomozást folytatott a rendőrség a 22 település vidékfejlesztési programjait intéző Dél-Nyírség, Erdőspuszták LEADER Egyesület tevékenységével kapcsolatban.


A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság emberei a nyáron csaptak le a szervezet egyik pénzosztójára. B. Lászlót az előzetes telefonlehallgatások, majd a házkutatás során begyűjtött információk alapján meg is gyanúsították.

Úgy tudjuk, B. László az idén került a helyi uniós pályázatok elbírálását végző bizottság tagjai közé, korábban több cikluson keresztül fideszes polgármester volt a megye egyik településén, majd a Pénzügyminisztériumnak is dolgozott.

A rendőrség megkeresésünkre csak annyit közölt, hogy az egyesület ügyében büntetőeljárás van folyamatban. Bár azt is kérdeztük, hogy pontosan mivel gyanúsítják a férfit, illetve hogy vannak-e további érintettjei az eljárásnak, a kapitányság azt írta, hogy a nyomozás érdekeire tekintettel jelenleg nem adnak ki részletesebb tájékoztatást.

Tasi Sándor, az egyesület elnöke szintén megerősítette a nyomozás tényét. Tasi, aki a Hajdú-Bihar vármegyei közgyűlés fideszes alelnöke, azt is elmondta, hogy a hónapok óta zajló eljárásban már őt is meghallgatták tanúként. Hozzátette, hogy a rendőrség tőle főként az egyesület eljárásrendjéről érdeklődött, és minden szükséges dokumentumot a nyomozók rendelkezésére bocsátott.

A cikk itt folytatódik

Hirdetés