Szociális innovációs gyakorlatok hajléktalanság ellen – új pályázati felhívás.


Új pályázati felhívást jelentetett meg Szociális innovációs gyakorlatok a hajléktalanság elleni küzdelemben címmel az Európai Szociális Alap Plusz foglalkoztatásra és szociális innovációra irányuló ága, amelynek Nemzeti Kapcsolattartó Pontját a Kulturális és Innovációs Minisztérium háttérintézményeként a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő működteti.

A Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő azt közölte az MTI-vel, hogy a hajléktalanság és a lakhatásból való kirekesztés elleni innovatív projektek és szakpolitikai intézkedések kísérleti alkalmazása és értékelése céljából kiírt felhívás benyújtásának határideje december 14. A felhívás célja az innovatív projektekkel és szakpolitikai intézkedésekkel végzett kísérletek és azok értékelése a hajléktalanság, valamint a lakhatásból való kiszorulás leküzdésére.

A pályázaton nyertes projektek nagyszámú helyi, regionális és nemzeti érdekelt fél kapacitásának és ismereteinek bővítését szolgálják majd, többek között az érintett területeken formális és informális hálózatok létrehozása révén, de segíteniük kell a hajléktalanság és a lakhatásból való kiszorulás területén a társadalmi kísérletezés és az innovatív gyakorlatok értékelésének előmozdítását is.

A felhíváshoz rendelkezésre álló költségvetés becsült értéke mintegy 15.000.000 euró, várhatóan 3-5 pályázatot fognak finanszírozni, egyenként 2 és 5 millió euró közötti összeggel – jelezték.

A felhívás magyar nyelvű fordítása elérhető a www.easikapcsolat.hu oldalon.

Hirdetés