Tizenötezer forint rezsitámogatást igényelhetnek az erzsébetvárosi lakosok. Az önkormányzat nem először ajánlja fel a segítséget.


„Idén is igénybe vehetik a rászoruló erzsébetvárosiak az október 1-től április 15-ig tartó időszakra a havi 15 ezer forintos rezsitámogatást – közölte Niedermüller Péter polgármester a közösségi oldalán. – Tavaly arra készültünk, hogy a rezsicsökkentés kormányzati eltörlése és az orbáni infláció miatt sokak megélhetése és lakhatása fog veszélybe kerülni. Ezért alakítottuk át a szociális támogatási rendszerünket, és a számok azt mutatják, hogy igazunk lett, sokaknak van szükségük segítségre.”

Hozzátette, hogy már az előző fűtési szezonban több mint háromszor annyian kaptak rezsitámogatást, mint az azt megelőző időszakban.

„Szeretnénk minél többeknek segíteni, ezért ezúton is arra kérem Önöket, hogy amennyiben van olyan erzsébetvárosi ismerősük, aki anyagi gondokkal küzd, és gondot jelent neki az otthona fűtése, akkor hívják fel a figyelmét erre az önkormányzati támogatásra” – tette közzé hétfői posztjában Niedermüller.

(168óra)

Hirdetés