Nem fogadja el a Kúria döntését az Építési és Közlekedési Minisztérium, az Alkotmánybírósághoz fordulnak – közölte a minisztérium az RTL Híradó megkeresésére. Mindezt azok után, hogy kiderült: nincs akadálya annak, hogy az LMP népszavazást kezdeményezzen a kiemelt beruházássá nyilvánítás ellen.


Az LMP hatályon kívül helyeztetné a magyar építészügyi törvény kiemelt beruházásokra vonatkozó szabályait. A párt képviselője, Csárdi Antal a híradó megkeresésére úgy nyilatkozott, hogy ez a törvény lehetővé teszi, hogy a magyar jogrendszer fölé helyeződjenek olyan, a kormány számára kedves beruházások, amelyet mindenképpen meg szeretne csinálni.

Stadionépítések, közlekedési-, kulturális- és turisztikai célú beruházások, akkumulátoripari fejlesztések – az elmúlt években több száz építkezést nyilvánított nemzetgazdasági szempontból kiemeltté a kormány, időnként magáncélúakat is – hangzott el a híradóban. Emlékeztetnek: az ilyen beruházásokra egyedi szabályok vonatkoznak, még a helyi településrendezési előírásokat sem kell betartani az építkezéseken.

A cikk itt folytatódik

Hirdetés