Civilek igyekeznek összedobni annyi pénzt, hogy minden siófoki kivonuló mentős lábára jusson legalább egy pár munkavédelmi cipő. Az Országos Mentőszolgálat által biztosított évi 7000 forint cipőpénzből ugyanis mai árakon majd' öt évig kellene spórolni megfelelő, strapabíró lábbelire.


„A Siófoki Mentők most a ti segítségeteket kérik!! Céljuk, hogy minden szolgálatot teljesítő mentő lábára jusson egy új munkavédelmi cipő! Tehát az álmuk 37 pár cipő, amiben szolgálatteljesítés közben kényelmesen tudnak mozogni” – ez a felhívás jelent meg egy siófoki Facebook-oldalon még február első felében. Mint lapunk megtudta, a gyűjtés közvetlen kiváltó oka az volt, hogy egy balesethez kivonuló mentőcsapat tagja kiömlött benzinre lépett, mert csak úgy tudta kiemelni a sérültet. Következésképpen a benzin eléggé elbánt a rajta lévő olcsó kínai cipő gumitalpával, így a mentősnek az a mentés egy pár cipőjébe került. 

Siófokon elég népszerű a mentős közösség, gyakran előfordul, hogy civilek ételt, italt visznek a mentőállomáson dolgozóknak. A cipőre gyűjtés azonban megmozgatta az egész várost. Az alapítvány támogatói jegyeket bocsátott ki, és jótékonysági bált szervezett március közepére, a jegyeket magánvállalkozók árulják üzleteikben (jelenleg, tehát a bál megrendezése után is).

A cikk itt folytatódik

Hirdetés