Egy szerda este megjelent kormányhatározatban módosították a Széchenyi Kártya Program keretében adható támogatások felső korlátját, ezáltal 300 milliárd forinttal többet lehet szánni a programra.


A Széchenyi Kártya Program a kormány egyik legfontosabb támogatási eszköze, amellyel hosszú távon terveznek – egy korábbi kormányhatározat szerint egyenesen 2038-ig.

A Magyar Közlöny szerda esti számában most ezzel kapcsolatban jelent meg egy kormányhatározat, amely módosította azt a korábbi szabályozást, amely „a Széchenyi Kártya Program keretében adható támogatások nyújtására vállalható kötelezettségek felső korlátjáról” szól.

A mostani, Orbán Viktor által aláírt kormányhatározatban azt írták elő, hogy a korábbi 1400 milliárd forintos összeg helyett 1700 milliárd forint lesz a Széchenyi kártya program felső korlátja.

A Széchenyi Kártya Program MAX Plusz kibővítéséről még az előző év végén döntött a kormány. Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az Indexen megjelent, év eleji véleménycikkében a belgazdaság erősítését szolgáló négy nagy lépés egyikeként emlegette a bővítést, illetve a kormány folytatását.

Hirdetés