Az új töltőpontot a Budapest XI. kerületében épülő Metrodom River prémium lakóparkban hozták létre. Az épületegyüttes mélygarázsában található egységek rekordszámú, összesen 336 elektromos autó töltését is megoldják, a kivitelezők szerint ez világviszonylatban is kiemelkedő arány.


A Metrodom lakóingatlan-fejlesztő csoport projektjének köszönhetően a lakóparkban minden autóbeállónak van saját, e-töltőállomása is, a mélygarázsban rekordszámú, összesen 336 autó számára építenek ki korszerű töltőpontot.

Az épületekben több mint 400 kilowatt töltőkapacitás áll rendelkezésre az autók töltésére, és ez a jövőben csak növekedni fog. Mire az ingatlanfejlesztés befejeződik, várhatóan nyolcszáznál is több töltő áll majd rendelkezésre a lakóparkban, ami összesen 1500-2000 lakó kiszolgálását teszi lehetővé. A Metrodom lakásaiban egyébként 2021 óta alapfelszereltség az elektromosautó-töltő, és a lakók az utcai töltés díjánál jóval kedvezőbb áron tudják tölteni az autójukat – részletezte Pongrácz Tamás, a társaság fejlesztési igazgatója.

Azt is elárulta, hogy a létrejövő töltőkapacitás meghaladja a lakók tényleges igényeit, ám a Metrodom a jövőre készül: az elektromos autók elterjedésével párhuzamosan a kihasználtság a későbbiekben nagyban megnőhet.

Hoffmann Zsolt, a Smart Digital ügyvezetője, a töltési infrastruktúra fejlesztője hangsúlyozta, hogy az autótöltés 80 százalékban otthon töltés, és 20 százalékban publikus töltés (például az autópályák mellett), ezért lényeges az otthon töltési rendszerek kiépítése minden új lakóparkban. Erre az igényre reagált a Metrodom River mélygarázsában megvalósult fejlesztés.

Hirdetés