Hirdetés
PDF Nyomtatás

 

Rövid ismertető: A közigazgatási szervezetek legfontosabb céljait és működési területüket jogszabályok rögzítik, ugyanakkor ezeknek a szervezeteknek is szükségük van az előrelátó tervezésen alapuló irányítás körszerű elemeire. A stratégiai célok a szervezetek társadalmi, közösségi, szociális, kulturális, pénzügyi, gazdálkodási, jövedelmezőségi, szervezeti, környezetvédelmi és az erőforrásokra vonatkozó célkitűzései, amelyek hosszú távú megvalósítására törekszenek. A stratégia pedig az a mód, ahogyan a szervezet ezekhez a célokhoz el akar jutni. A versenyszférában alkalmazott jó vállalati gyakorlatok legtöbbje – megfelelő adaptálást követően – alkalmazható módszerekkel tudja támogatni az önkormányzatokat és intézményeiket a stratégiaalkotásban. A tananyag arra vállalkozik, hogy ilyen jó vállalati gyakorlatokat mutasson be.

 

Szükséges előfeltételek, ismeretek: A tananyag megértéséhez középiskolai érettségi vizsga szükséges.

Milyen ismereteket nyújt:

Az első fejezetben meghatározzuk a közigazgatási reform feltételrendszerének három pillérét (a jogi kereteket, a korszerű vezetési és szervezési módszereket, valamint az informatikai rendszereket) és bele helyeztük a stratégiai menedzsmentet a reform megvalósításához nélkülözhetetlen vezetési és szervezési módszerek gyűrűjébe.

A tananyag további részében részletesen bemutatjuk a stratégia tervezésének lépéseit és módszereit. A mellékletekben részletes leírásokat és sablonokat mutatunk be egyes módszerekről.

Kiknek ajánljuk:

A tananyag elsősorban azoknak a szervezeti egység vezetőknek és munkatársaiknak kíván segítséget nyújtani, akik közreműködnek a szervezet hosszú távú célkitűzéseinek a meghatározásában, valamint a stratégia és a megvalósítást szolgáló akciók kidolgozásában. A fogalmak tisztázásával, jól bevált gyakorlatok bemutatásával fokozza a téma iránti érdeklődést és elősegíti az elköteleződést.

Tudásellenőrzés módja:

Önellenőrző kérdések és automatikusan kiértékelhető teszt

Tanulás módja: e-learning, szeminárium, képességfejlesztő tréning

Szükséges tanulási idő: 24 óra –  Készült: 2011. január 6. – Szerző: Kránitz Péter


nyilLetölthető megrendelő lap

A bemutató kurzus elérhető. A belépéshez használja a demo felhasználónevet és DEMO jelszót.

Ossza meg a bejegyzést