Hirdetés
Közel kétmilliárdos foglalkoztatási paktum Kecskeméten
2016. november 10. csütörtök, 09:00

kecskemFoglalkoztatási paktum jött létre Kecskemét megyei jogú város önkormányzata és a kormányhivatal között. Ehhez a megállapodáshoz Fülöpháza, Kunszállás, Jakabszállás és Városföld önkormányzata is csatlakozott. A közel kétmilliárd forintos, 2022-ig tartó projekt a munkaerőpiac területén fellépő változásokra kíván reflektálni, konzorciumi formában.

A célkitűzések szerint a projekt keretében a munkaerő-piaci programokban résztevők száma: 2018. október 31-ig 264 fő, programzárásig 1320 fő lesz majd. A projekt összköltsége: 1.929.000.000,-Ft, ennek 70%-a közvetlenül a projektbe vont célcsoport költségeit finanszírozza.

A 2014-2020-as programozási időszakban Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata gazdaság- és közpolitikai fejlesztéseinek fő forrását a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) biztosítja. A TOP elsődleges célja: térségi, decentralizált gazdaságfejlesztés, a foglalkoztatás növelése, hozzájárulva ezzel az EU 2020 és a hazai fejlesztéspolitika céljainak eléréséhez. A fejlesztések kétszintű beavatkozás keretében kerülnek megvalósításra: megyei jogú városi és megyei szinten.

A kezdeti felmérések alapján a vállalkozások 1 éven belül, több mint 80 féle munkakörben keresnek munkatársakat, közel 1000 fős nagyságrenddel. Jelentős igény mutatkozik a 8 általános iskolai végzettséggel rendelkező munkavállalók iránt.

(hiros.hu)

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés