Hirdetés
Az elérhető támogatás felére már kiírták a KEOP-pályázatokat
2016. január 14. csütörtök, 08:00

szabo zsolt01 nfmMegjelentek a következő, 2014-2020-as uniós fejlesztési ciklusra vonatkozó Környezet és Energia Operatív Program pályázatok, ezek az elérhető támogatás ötven százalékát érintik. A csatornázást, ivóvízminőséget javító beruházásokat, vagy az árvíz elleni védekezést érintő programokban szeretnének gyorsak lenni – mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára, Szabó Zsolt.

A középületek, közintézmények energiahatékonyságának javítását támogató pályázatok most fognak megjelenni. A kormány célja, hogy az uniós fejlesztési időszak végére valamennyi magyarországi közintézmény energiahatékonyan, minél kevesebb költséggel tudjon működni – közölte az államtitkár az M1 tévécsatornán.

Kitért arra, hogy az előző fejlesztési ciklus KEOP-pályázatait forrásvesztés nélkül lezárták, minden rendelkezésre álló támogatást igénybe véve. Az elérhető támogatások közel 62 százalékát sikerült másfél év alatt lehívni és kifizetni, ez a minisztérium munkatársainak köszönhető.

A következő időszakban változást jelent, hogy az önkormányzatok a Területi Operatív Programban (TOP) pályázhatnak. Kiemelt területek az árvíz elleni védekezést, a hulladékgazdálkodást érintő beruházások, a szennyvíz és ivóvízminőség javítása, és a megújuló energiát hasznosító beruházások lesznek. Az új fejlesztési ciklusban 1173 milliárd forint forrás áll rendelkezésre, ennek egyharmadát ivóvízre, egyharmadát árvíz elleni védekezésre, 20-25 százalékát hulladékgazdálkodásra, a többit pedig energetikai beruházásokra fordítják.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés