Hirdetés
473 millió forintot nyert el Gyula a művelődési központ felújítására
2015. július 22. szerda, 09:00

erkgyulaTöbb mint 473 millió forint európai uniós támogatást nyert el Gyula önkormányzata az Erkel Ferenc Művelődési Központ multifunkcionális átalakítására, felújítására - közölte hétfőn sajtótájékoztatón Görgényi Ernő polgármester.

A városvezető kifejtette: az Emberi Erőforrások Minisztériuma Agóra-pályázatának eredményeként a fejlesztést a város önerő nélkül tudja végrehajtani. Görgényi Ernő elmondta: Békés megye legnagyobb befogadóképességű művelődési központja az 1970-es évek óta - az épületgépészeti részek megújításán és a külső homlokzat szigetelésén kívül - nem esett át jelentős felújításon.

Az egy héten belül elkezdődő beruházás révén új fény- és hangtechnikát szerelnek be, megújul a színpadtechnika és a nézőtér. Az épület tetejére egy kiserőművet telepítenek, amely az intézmény, valamint a szomszédságában lévő, már felújított Vigadó teljes energiaigényének 90 százalékát biztosítja - ismertette a beruházás részleteit Megyeri Sándor, az önkormányzat mérnöki osztályának vezetője.

Kónya István alpolgármester hangsúlyozta: kilenc környező településsel kötöttek együttműködési megállapodást, így csaknem 83 ezer embert tudnak elérni a különböző kulturális programokkal. Hangsúlyozta: a projekt feltétele volt, hogy kialakítsanak egy közművelődési tanácsadói szolgálatot is.

Kovács József országgyűlési képviselő aláhúzta: a kultúra területén megvalósított beruházások is fontosak, ugyanis munkahelyeket őriznek meg, illetve teremtenek. A művelődési központ felújítására a közbeszerzési eljárásokat már lefolytatták, a bútorokat és az informatikai eszközöket helyi vállalkozások szállítják majd, ahogyan a kivitelezési munkálatokat is gyulai cég nyerte el.

A fejlesztés várhatóan november végére fejeződik.

Az Agóra-pályázatot mintegy 1,7 milliárd forintos keretösszeggel írták ki, Gyula mellett Mosonmagyaróvár és Hatvan nyerte el a megpályázott összeget.

(MTI)

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés