Hirdetés
Vidéki örökség megőrzése - pályázat 2012 szeptemberében
2012. augusztus 02. csütörtök, 08:30
templ

2012. szeptember 1. és szeptember 31. között lehet majd benyújtani a templomfelújításokat is támogató "Vidéki örökség megőrzése..." elnevezésű pályázati anyagait.

A Vidékfejlesztési Minisztérium, a lehetőségekhez mérten próbál forrást átcsoportosítani erre a jogcímre, annak érdekében, hogy minnél többen részesülhessenek támogatásban.  A nagy igény miatt már most érdemes megkezdeni a tervdokumentációk összeállítását, a költségvetések véglegesítését. Munkatársaink segítséget nyújtanak a pályázati dokumentáció előkészítésében, a projekteket ingyenesen előértékeljük!

A 100%-os támogatást az 5000 főnél kisebb lakosszámú településen települési önkormányzat, települési kisebbségi önkormányzat, önkormányzati társulás, továbbá székhellyel, illetve telephellyel rendelkező non-profit szervezet, valamint egyházi jogi személy veheti igénybe.

A támogatás célja a vidéki térség településein a kulturális örökség fenntartása, helyreállítása, korszerűsítése, ezen belül a településkép és a környezet állapotának javítása, az épített, természeti és kulturális örökség és helyi identitás megőrzése, megújítása, és ezáltal a települések vonzerejének növelése.

A támogatás helyi és/vagy országos védelem alatt álló építmények külső és belső felújítására (pl. templom, középület), a természeti és a történelmi tájkép, valamint az azt alkotó táji elemek állapotának javítására valamint a helyi identitás fejlesztését és megőrzését, környezeti tudatosságot elősegítő akciók megvalósítására vehető igénybe.

A támogatás elnyerését szabályzó rendelet szövege


Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés