Hirdetés
Helyi közösségi közlekedés támogatása – közel a határidő!
2012. május 23. szerda, 06:00

 

busz_esztergomJúnius 8-áig kell benyújtaniuk a települési önkormányzatoknak a helyi közösségi közlekedés támogatására vonatkozó kérelmüket az erről szóló friss rendelet szerint. A közlekedésért felelős miniszter augusztus 15-éig dönt a helyi közösségi közlekedési támogatás felosztásáról.

A költségvetési törvény 5. mellékletének 13. helyi közlekedés támogatása című pontja 35 240,0 millió forintban állapítja meg a támogatás összegét, ebből 3040,0 millió forintot Budapest kivételével a települési önkormányzatok, 32 200,0 millió forintot a főváros helyi közösségi közlekedésének támogatására irányoz elő.

Az önkormányzatoknak a támogatás igénylésére vonatkozó kérelmüket a rendelet 1. mellékletében meghatározott tartalommal, a 2. melléklet szerinti, szolgáltatónként kitöltött adatlappal együtt kell 2012. június 8-áig a Magyar Államkincstár által üzemeltett elektronikus rendszerben rögzített, onnan kinyomtatott adatlapokon három eredeti példányban a szükséges mellékletekkel együtt postai úton benyújtaniuk a Magyar Államkincstárnak az önkormányzat székhelye szerint területileg illetékes szervéhez.

Az Igazgatóság a kérelmet annak előírt tartalmi és formai teljessége szempontjából ellenőrzi. Hiányos kérelem esetén az Igazgatóság legfeljebb 5 napos határidő tűzésével hiánypótlásra hívja fel az önkormányzatot. A formai és tartalmi követelményeknek megfelelő kérelem egy példányát az Igazgatóság, valamint az elektronikusan rögzített adatokat tartalmazó adatbázist a Magyar Államkincstár tárgyév június 29-éig átadja a közlekedésért felelős miniszter részére.

A támogatás felosztására megalakulandó Települési Önkormányzatok Helyi Közösségi Közlekedésének Támogatásáért Felelős Bizottság javaslatát a tárgyév július 23-áig készíti el, amely alapján a közlekedésért felelős miniszter augusztus 15-éig dönt a helyi közösségi közlekedés támogatás felosztásáról.

A megítélt támogatás a tárgyév szeptember 20-ától havi egyenlő részletekben történő, az önkormányzatok költségvetési számlájára utalásáról minden hónap 20-áig a helyi önkormányzatokért felelős miniszter által vezetett minisztérium gondoskodik. A támogatást az önkormányzat a szolgáltatónak az önkormányzat költségvetési számlájára történő megérkezésétől számított 8 napon belül továbbutalja.

A helyi közlekedés támogatásával kapcsolatos további információkért vagy esetleges kérdéseivel forduljon az NFM Közlekedési Szolgáltatások Főosztályához (telefon: 06 1 795-6817, 06 1 795-6818, e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , postacím: 1011 Budapest, Fő utca 44-50.). További részletek a kormany.hu oldalon >>

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

25

               CÉGBEMUTATÓ


 

Pályázati tanácsadónk

semperger_uj2

Pályázati tanácsadó kollégánk válaszol kérdéseire a semperger.kinga@etk-rt.hu címen.

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?