Hirdetés
Vidéki közösségépítés közel 4 milliárdból
2012. március 08. csütörtök, 09:30
videkA Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat 3,8 milliárd forint felosztására tesz javaslatot, amelyet a vidéki közösségépítésre és hálózatépítésre adott az Európai Unió - mondta Mezőszentgyörgyi Dávid, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) főtitkára csütörtökön Lakiteleken.

 

A kiírás 2012. áprilisában várható és a pénzeket 2013. végéig kell lekötni, de legkésőbb 2014. végéig kell megvalósítani a projekteket - mondta a főtitkár a MNVH Tanácsának ülését követő sajtótájékoztatón.

Mezőszentgyörgyi Dávid hangsúlyozta: nem konkrét pályázatok lesznek kiírva, hanem a vidékfejlesztési stratégiába illeszkedő ötletekre lehet majd támogatást nyerni.

A beérkező projekteket a MNVH Tanácsának az elnöksége fogja elbírálni, majd előterjeszti az irányító hatóságnak, a minisztériumnak.

A főtitkár a tanácskozás két eseményét külön kiemelte: megalakultak a MNVH szakosztályai, amelyekben az agráriumot, az élelmiszer-feldolgozást, az agrár-környezetgazdálkodást, a sokszínű vidéket a vidéki diverzifikációt, valamint a LEADER-t és a helyi közösségek szervezését jelenítik meg.

Mezőszentgyörgyi Dávid fontosnak nevezte a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége - AGRYA és a MNVH közötti megállapodást, amely konkrét programok együttes finanszírozását és együttes működését fogja jelenteni.

V. Németh Zsolt, vidékfejlesztésért felelős államtitkár az MTI-nek elmondta: az MNVH az a vidékfejlesztés társadalmasítását szolgálja, hiszen a magyar vidék régen nem egyenlő a mezőgazdasággal és az élelmiszeriparral, így a vidékfejlesztés területén tevékenykedőket, az abban érdekelteket gyűjti össze. Agrárvállalkozóktól kezdve, polgármestereken, tanyakutatókon keresztül, geográfusok, tudósok, mindenki, aki a vidékért tenni akar és tenni tud, azokat fogja össze - tette hozzá.

V. Németh Zsolt jelezte: az MNVH tanácsára, mind a szakosztályokra számítanak a most formálódó közös agrárpolitika reformja kapcsán, valamint támaszkodni kívánnak a vidék szereplőinek a véleményére az ehhez kapcsolódó intézményrendszer kialakításakor is.

Forrás: elelmiszer.hu

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Pályázati tanácsadónk

semperger_uj2

Pályázati tanácsadó kollégánk válaszol kérdéseire a semperger.kinga@etk-rt.hu címen.

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?