Hirdetés
11 milliárd forintot oszt szét az állam civilek támogatására
2022. szeptember 09. péntek, 07:00

nea1A Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) 11 milliárd forintot meghaladó forrásaira október harmadikán nyílnak meg a pályázati felületek a Bethlen Gábor Alapkezelőnél – mondta Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár a pályázati lehetőségeket ismertető előadás-sorozat első, tatabányai állomásán.

A Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára elmondta, 10,8 milliárd forintot osztottak szét a civilek támogatására tavaly.

A beadott 12.914 pályázatból 9800 kapott támogatást, 3000-nél több pályázónak pedig 150 ezer forint kompenzációt utaltak át a pályázatkészítés költségeinek megtérítésére.

Komárom-Esztergom megyében 140 millió forint támogatást nyert el 148 pályázó. A falusi és a városi civil alapokból egyaránt 130 millió forint támogatást kaptak a megyei szervezetek – ismertette Szalay-Bobrovniczky Vince az MTI szerint.

E két alapról a politikus azt mondta, lobbiznak a lehetőség megmaradásáért, és remélik, hogy a korábban egyenként ötmilliárd forintos keret „nem esik a válság áldozatául”.

A Nemzeti Együttműködési Alap pályázatain nincs kiemelt szektor, minden olyan civil kezdeményezés támogatható, melyre van közösségi igény, illetve megtartja és összetartja a közösségeket – tette hozzá a helyettes államtitkár.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Pályázati tanácsadónk

semperger_uj2

Pályázati tanácsadó kollégánk válaszol kérdéseire a semperger.kinga@etk-rt.hu címen.

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?