Hirdetés
Pest megyei panziópályázatok
2020. szeptember 17. csütörtök, 06:00

rakossy balazs01Benyújthatják a Pest megyei vállalkozások a támogatási kérelmeket az új panziók létesítését támogató pályázati felhívásra. A célzott pénzügyi támogatási program keretében, 1,8 milliárd forint értékben, 60 és 300 millió forint közötti vissza nem térítendő összeg igényelhető.

A turizmus teljesítménye 2010 óta évről évre rekordokat dönt Magyarországon, a koronavírus-járvány azonban ezt az ágazatot sújtotta talán leginkább, így most a turizmus egy korábban még nem látott próbatétellel áll szemben. A kormány számára kiemelten fontos az ágazat támogatása és fejlesztési lehetőségek biztosítása az újra indulás során – mondta Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár (képünkön).

A gazdaságvédelmi intézkedések keretében a Pest megye területén működő vállalkozások és önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok most a program keretében elnyert támogatást az új panziók létesítésének építkezési költségein túl az új panzió működtetéséhez szükséges eszközök beszerzésére, szoftver-, illetve hardvervásárlásra, valamint bizonyos telekhatáron kívüli infrastrukturális fejlesztésekre is használhatják.

A pályázat célja a turisztikai vonzerőhöz kapcsolódó és a turisztikai vonzerejű helyek közelében található új panziók kialakítása, az érintett desztinációkban a vendégek és a vendégéjszakák számának növelése, valamint a fenntarthatóság növelése az újonnan létrejött szálláshelyek működéséből származó árbevételek által és a szezonalitásból adódó egyenetlenségek csökkentése.

Rákossy Balázs emlékeztetett, hogy Pest megye az uniós előírások miatt a hasonló fejlettségű megyékhez képest kevesebb uniós fejlesztési forráshoz jut hozzá, ezért a kormány 2021-ig összesen 80 milliárd forint támogatást nyújt hazai forrásból a térség fejlesztéseire. Az „Új panziók létesítése Pest megye területén” című pályázati felhívásra a támogatási kérelmeket a pályázók a www.allamkincstar.gov.hu oldalon nyújthatják be.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés