Hirdetés
Újabb pályázati lehetőségek nyíltak a Magyar falu programban
2020. augusztus 10. hétfő, 06:00

magyar falu logoIskolai és óvodai felújításokra is nyíltak pályázatok, a Magyar falu programban a Miniszterelnökség a vidéki kistelepülések hátrányainak mérséklése és az életminőség javítása céljából idén 22 pályázati kiírást tett közzé.

Iskolai tornaterem és tornaszoba fejlesztésére, óvodai sportterem és tornaszoba kialakítására, szolgálati lakás létrehozására, faluház külső és belső korszerűsítésére, valamint iskola- és óvodaépület felújítására nyújthatják be pályázataikat múlt szerda óta az 5000 vagy annál kevesebb lakosú települések önkormányzatai, önkormányzati társulások vagy tankerületi központok – közölte Gyopáros Alpár modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Tájékoztatása szerint a Magyar falu program hat pályázati kiírására 22 milliárd forintot szán a kormány. A kistelepülések iskolai és óvodai tornaszobáinak fejlesztésére 5 milliárd forint, iskola- és óvodaépületek felújítására 10 milliárd forint áll rendelkezésre. Faluházak 5 milliárd forintból újulhatnak meg, 2 milliárd forint pedig közfeladatot ellátó személyek szolgálati lakásának létrehozására pályázható meg.

A pályázatokat a Magyar Államkincstár elektronikus felületén lehet benyújtani szeptember 4-éig, a nyertes pályázatokról 60 napon belül döntenek.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés