Hirdetés
Újabb pályázatok jelentek meg a Magyar Falu Programban
2020. március 24. kedd, 08:00

magyar falu logoKét pályázatot hirdetett meg a kormány a Magyar Falu Program keretében, a pályázatok az egyházi, illetve önkormányzati tulajdonú közösségi tér ki-, illetve átalakítására és foglalkoztatás támogatására adnak lehetőséget 10 milliárd forint keretösszegben.

A két pályázat a falvak közösségeinek megerősödésére, illetve a nemzeti és helyi identitástudat megszilárdítására ad lehetőséget - tájékoztatta az MTI-t a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos, Gyopáros Alpár. Elmondta: a két pályázati kiírás során támogatás igényelhető a közösségi terek építésére, felújítására, közösségi programszervező foglalkoztatására. A pályázatok hozzájárulnak a helyi közszolgáltatásokhoz történő hozzáférés javításához, a társadalmi felzárkózás segítéséhez, ezáltal a területi egyenlőtlenségek csökkentéséhez.

Mind az önkormányzati, mind az egyházi pályázati kiírások esetében a közösségi épületek külső és belső tereinek építésére, felújítására, bővítésére, korszerűsítésére 30 millió forintos összeghatárig igényelhető maximálisan támogatás, közösségszervező személy bértámogatására pedig közel 3 millió forintig. A pályázati kiírások hétfőn jelentek meg a kormany.hu-n, a pályázati felület a tervek szerint április 22-én nyílik meg, a pályázatokat pedig a tervek szerint május 22-éig lehet benyújtani.

A kormánybiztos hangsúlyozta: a támogatás nem használható fel programszervezésre, a pályázatok építési beruházásokkal járnak együtt, amelyek nem az idei évben kerülnek megvalósításra, hanem jövőre. Ezek infrastrukturális és működési fejlődést jelentenek az önkormányzat, illetve az egyház számára, amelyet a közösség várhatóan legkorábban a jövő évben hasznosíthat.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés