Hirdetés
Megnyílt a pályázat a „Kerékpárral 7 határon át” program forrásaira
2020. március 10. kedd, 09:30

bicAz Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) minden korábbinál nagyobb keretből biztosít összesen 28 millió forint támogatást országhatáron átnyúló kerékpáros túrák megszervezéséhez. A tárca a Nemzeti Összetartozás Évében minél több helyi közösséget szeretne bevonni a májustól októberig tartó eseménysorozatba. Az önkormányzati és civil szervezők április elejéig nyújthatják be pályázataikat.

A „Kerékpárral 7 határon át” pályázat 2015 óta támogatja a határon átívelő kerékpáros rendezvényeket. A támogatással megvalósult programok száma rohamosan nőtt, míg az induláskor még csak 9, tavaly már 66 túra megszervezését segítette minisztériumi forrás.

Az eseménysorozat célja a környezetbarát, egészséges és biztonságos kerékpározás népszerűsítése, a szomszédos országokkal – különösen azok magyarlakta térségeivel – fenntartott kulturális, társadalmi és idegenforgalmi kapcsolatok erősítése. A országhatáron átnyúló kerékpáros túraprogramok lehetőséget teremtenek a kiépült, kijelölt kerékpáros útvonalak bemutatására, a kerékpárosokra vonatkozó közlekedési szabályok tudatosítására és elmélyítésére, a gyakorlati kerékpár-használati ismeretek megosztására, a csoportos kerékpározás kultúrájának terjesztésére. A támogatott rendezvények útvonalát úgy alakítják ki, hogy a túrák résztvevői megismerkedhessenek a határ menti régiók, települések kulturális, történelmi, építészeti és természeti értékeivel.

A pályázat teljes körű lebonyolítását – az ITM megbízásából – a KTI Közlekedéstudományi intézet Nonprofit Kft. végzi. A kiírásra magyarországi és határon túli egyesületek, közalapítványok, települési önkormányzatok vagy intézményeik pályázhatnak. A rendelkezésre álló 28 millió forintos keretből pályázatonként legfeljebb félmillió forint nyerhető el. Részletes információk és pályázati felület a http://www.kti.hu/7hataron/ oldalon található, a személyes, postai és elektronikus benyújtási határidő egyaránt 2020. április 6. (hétfő).

(ITM Kommunikáció)

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés