Hirdetés
40 milliárdos kerettel folytatódik a napokban a Magyar Falu Program
2020. február 20. csütörtök, 09:00

kozlonyEgymás után két kormányhatározat is megjelent a legfrissebb Magyar Közlönyben, amelyek lényege, hogy február 20-ig ki kell dolgozni a Magyar Falu Programban idénre rendelkezésre álló 40 milliárdos keret pályázati felhívásait és folyamatosan meg kell azokat hirdetni, március 15-ig pedig ki kell írni a vidéki mellékúthálózat üzemezett felújításához kötődő feltételes közbeszerzési eljárásokat is.

A 23. Magyar Közlönyben található egyik kormányhatározat február 20-i határidővel írja elő az érintetteknek azt, hogy a költségvetés megfelelő sorában foglalt 40 milliárdos keretösszeg terhére ki kell dolgozni a Magyar Falu program pályázati felhívásait, majd azokat ütemezetten meg kell hirdetni. A határozat egyúttal azt is előírja, hogy a 40 milliárdos keret terhére, legfeljebb annak 5%-áig terjedő szolgáltatási ellenérték meghatározást is ki kell dolgoznia a pénzügyminiszternek.

Az ezt követő kormányhatározat a Magyar Falu Program keretében megvalósuló mellékúthálózatok felújításának ütemezett megvalósítására ad felhatalmazást, és így el kell készíteni az erről szóló előterjesztést. Másrészt az érintetteknek március 15-ig gondoskodniuk kell az  országos közúthálózatot érintő felújítások gördülékeny lebonyolítása érdekében szükséges – keretmegállapodás alapján történő – feltételes közbeszerzés kiírásáról.

(Portfolio.hu)

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés