Hirdetés
Mobilitási hét: 180 millióra pályázhatnak az önkormányzatok
2019. június 07. péntek, 07:00

europaimobilitasihet logoAz önkormányzatok az idén 180 millió forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a szeptember 16-22. között 18. alkalommal megrendezendő Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap kampányhoz kapcsolódó programok megszervezésére, lebonyolítására.

A pályázati lehetőség június 12-én nyílik meg, és június 30-áig lehet beadni a jelentkezéseket, a részletes kiírás június 6-tól elérhető – jelentette be Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fenntarthatóságért felelős államtitkára csütörtökön budapesti sajtótájékoztatóján. Tavaly erre a célra az önkormányzatok 140 millió forintot pályázhattak meg, és rekordszámú, 267 település vett részt a programban, ezzel Magyarország a 3. helyet szerezte meg az európai uniós tagországok között.

Weingartner Balázs kiemelte, hogy az idei Európai Mobilitási Hét és Automentes Nap mottója, Sétálj velünk, a szemléletformálással a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedésre, a tisztább, fenntarthatóbb városi közlekedésre hívják fel a figyelmet. Az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap rendezvényen a különböző közlekedési módok igénybevételét, a közlekedési multimodalitás jelentőségét kívánják a lakosság körében népszerűsíteni a szükségtelen autózással szemben.

Az önkormányzatok az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap megtartásához kapcsolódó tudás-élmény alapú programok, vetélkedők, versenyek szervezésével pályázhatnak. A pályázat elérhető a www.ifka.hu honlapon, ugyanott adható be online a jelentkezés június 12-én 10 órától.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés