Hirdetés
Szentendre a bank egyetértésével választott újabb alpolgármestert PDF Nyomtatás
2012. február 22. szerda, 08:00

 

szentendre_varoshaza01Szentendre és a város számláját vezető Raiffeisen Bank egyetértésben úgy döntött, hogy újabb, külsős alpolgármester segítse reorganizációs menedzserként a város pénzügyi egyensúlyának megteremtését. Szentendrének eddig egy alpolgármestere volt.

Szentendrén sem rosszabb, sem jobb a pénzügyi helyzet, mint bármelyik más önkormányzatnál. A „nadrágszíj meghúzása” náluk is elengedhetetlenné vált - mondta az MTI információját megerősítve a város polgármestere, Dietz Ferenc. Például csökkentették szociális kiadásaikat és a jelentősebb értékű beszerzéseket. Mivel ennél átfogóbb, nagyobb volumenű intézkedésekre van szükség, a város számláját, illetve 2,5 milliárd forint értékű kötvényét kezelő Raiffeisen Bankkal közösen az a döntés született, hogy egy gazdálkodásban jártas profi szakember irányításával reorganizációs tervet kell kidolgozni, illetve végrehajtani – ismertette a helyzetet a polgármester.

A városvezetés először a polgármesteri hivatalon belül szervezett csoport kezébe adta volna ezt a feladatot, de a banknak az volt a véleménye, hogy az önkormányzatot, illetve a település valamennyi gazdálkodó egységét érintő pénzügyi és személyzeti átszervezés megtervezése, levezénylése kizárólag belső erőforrások igénybevételével szinte lehetetlen. Ehelyett olyan gazdasági szakember kell, aki nem függ sem a pártpolitikától, sem az esetleges helyi érdekektől, ugyanakkor „külsős” alpolgármesterként tanácskozási joggal részt vesz a testületi üléseken, s megfelelő hatásköröket kap a polgármestertől - folytatta Dietz Ferenc.

A posztra jelölt Polányi Sándor, a Herendi Porcelánmanufaktúra korábbi vezérigazgatója mellett egyhangúlag tette le voksát a szentendrei képviselő-testület. Az új alpolgármester egy hónapon belül részletes reorganizációs tervet dolgoz ki, megbízatása egyelőre kilenc hónapra szól. Tiszteletdíját közösen állja az önkormányzat és a bank. A település vagyonával és személyi állományával való hatékonyabb gazdálkodás révén a tervek szerint a 2011-es költségvetéshez képest éves szinten 400 millió forintot lehet megtakarítani – vázolta a tervet a polgármester.

Polányi Sándor az MTI megkeresésére azt mondta, menedzserszemléletű, kiszámítható, stabil közpénz-gazdálkodásra van szüksége Szentendrének, amiben egy avatott szakember segítsége mindenképpen jól jöhet. „Előre kikötöttem: csak akkor vállalom a feladatot, ha a képviselő-testület egyhangúlag választ meg, hiszen munkámban nem a pártpolitika, hanem a város pénzügyileg is stabil és fenntartható működésének szempontjait szeretném és fogom érvényesíteni” – közölte. A harminc éve menedzserként dolgozó Polányi Sándor 2003 és 2005 között a Herendi Porcelánmanufaktúra, majd 2007 és 2010 között a Magyar Telekom bulgáriai leányvállalatának vezérigazgatója volt.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Kiemelt témák hozzászólásai

 • Ezt már az államcsőd vagy csak a szele? Tovább...
 • Az MVM állami cég, tehát az állam egyetértésével - sőt lehet, hogy az utasításár... Tovább...
 • Ez egy nagy ordas hazugság. Dehogy ígér partnerséget. Pont le***ja, hogy mi van ... Tovább...
 • Csak a következő szektorok vannak a bedőlés előtt 1 másodperccel: oktatás, egész... Tovább...
 • Ez egy google-fordítás ? Úgy tűnik. Vagyis nem is magyar ember írta? Vagy nem ma... Tovább...
 • Itt változás csak akkor lesz, ha a nincstelen sok tízezres tömeg az utcán lesz. ... Tovább...
 • Addig, amíg a jegyzők nem állítják fel a dolgozóit, nem fog itt semmi sem változ... Tovább...
 • A szakszervezet 20%-os béremelést kér - a kormány meg nem ad. Így szokott ez len... Tovább...
 • Totál fejetlenséggel kormányoznak. De ez milyen kormányzás már???????? Tegnap íg... Tovább...
 • Ebben az országban már semmi nem megy normálisan????? Atyaélet! Így is alig van ... Tovább...
 • Ezt most olvasom először. vargamisi" (direkt kisbetűvel!) ugyan mivel magyarázná... Tovább...
 • Ja, és 35 éve a köz rabszolgája! Tovább...
 • Saját bérüket is akkor emeljék, ha "jobb idők jönnek" Üdv. egy 59 éves önkormány... Tovább...
 • Az állam elvonja az önkormányzatok bevételeit (gépjármű adó, iparűzési adó fele)... Tovább...
 • Az állam megmenti a szolgáltatást, teljesen profin felépített lerohasztás...é s ... Tovább...