Hirdetés
Hitelből nyitnák meg újra a Velencei-tó kapuját PDF Nyomtatás
2012. május 03. csütörtök, 07:30
velencAz Állami Számvevőszék szerint mintegy félmilliárd forintos kötvénykibocsátást, illetve ingatlanértékesítést tervez a velencei önkormányzat, hogy be tudja fejezni a Velencei-tó kapuja elnevezésű nagyberuházást – írja a Magyar Hírlap.

Továbbra is áll a csaknem négy évvel ezelőtt bejelentett, a Velencei-tó kapuja elnevezésű, a civilek tiltakozását kiváltó projekt. Az előző ciklusban kiemelt jelentőségűvé minősített, 1,58 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatással megvalósítandó beruházás része lenne többek között egy homokos partszakasz, illetve egy részben fedett, klimatizált korzó és pláza is. A Fejér Megyei Főügyészség azonban több feljelentés alapján nyomoz, egyelőre ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés gyanújával. Ezt az eljárást – a tényállás teljes körű felderítése érdekében – a minap három hónappal, július 23-ig hosszabbította meg a vádhatóság. A nyomozást fokozott ügyészi felügyelet mellett a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja le.

Emlékezetes, a város formálisan független, valójában baloldali többségű képviselő-testülete október 11-i ülésén felbontotta a projekt – időközben felszámolás alá került – kivitelezőjével kötött vállalkozói szerződést, és ismeretlen tettes ellen büntetőfeljelentést tett. 

L. Simon László, a térség fideszes országgyűlési képviselője tavaly november 5-én szintén feljelentést tett a nagyberuházás ügyében, hűtlen kezelés gyanújával. Megkeresésünkre a politikus azt mondta, a félbehagyott munkálatok miatt továbbra is áldatlan állapotok vannak a tó mellett.

Az Állami Számvevőszék Velence gazdálkodásáról készített vizsgálata szerint a kiadások finanszírozási kockázatát növeli a kivitelezővel kötött szerződés felmondása miatt az állagmegóvással és folytatással kapcsolatos többletkiadás, továbbá a kivitelezőnek adott, el nem számolt 382 millió forint beruházási előleg megtérülésének bizonytalansága. „Az önkormányzat köteles az el nem számolt előlegből a hazai és uniós támogatásból finanszírozott 249,6 millió forintot visszafizetni. A projekt befejezéséhez szükséges források pótlását ingatlanértékesítésből tervezik, az ingatlan­piaci kereslet csökkenése miatt az értékesítések lebonyolításáig ötszázmillió forint összegben kötvénykibocsátást terveznek” – írták a számvevők.

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
0 #7 Tax 2013-01-17 02:27
Sajnos úgy tűnik ma Magyarországon büntetlenül lehet pusztítani a természeti környezetet. Egy halvány remény azért van, hogy legalább megbélyegzik a nyomozás során a kétségtelenül káros beruházás végrehajtóit.
Legjobb lenne az eredeti állapot visszaállítása.
Idézet
 
 
0 #6 Sukoróból 2012-06-28 08:00
Az új csapat megválasztása másnapján nekilátott eldózerolni a terepet, nagyon sürgős volt. Miért is? A Velencei tó legjobb helye volt. Most már jöjjön a kármentés, szörnyűek a romok, de azért el kellene számolni a döntések következményeiv el...
Idézet
 
 
0 #5 ütemterv 2012-06-24 19:12
jó lenne közzétenni egy konkrét ütemtervet, hogy mindenki láthassa feketén-fehéren mennyi idő kell még a terület rehabilitációjá ra és mikor lesz végre normális tóparti környezet a tönkretett területen.
ne feledjük, nemcsak a partot tették tönkre, de az összes környező ingatlantulajdo n értékét is, én nagyon szeretném tudni, hogy ilyen dilettáns városvezetés hogy maradhat még mindig a helyén és miért nincs ott legalább egy igazi szakember, csődmenedzser vagy olyan személy, aki a legoptimálisabb és leggyorsabb megoldást megtalálja a városlakók és a cégek sarcolása nélkül, ugyanis amit ők ott a városházán jól elszúrtak, azt nem a városlakókkal kellene megfizettetni, akik többségében ellenezték is ezt az egész projektet.
SOS megoldás kell!!!!!! ez a harmadik nyár, ami gyakorlatilag nincs is
Idézet
 
 
+2 #4 Messi 2012-06-22 14:58
A legjobb strand volt....VOLT!
Idézet
 
 
+1 #3 T.Z. 2012-06-06 11:48
Vajon kinek a szekerét tolja ez a polgármester?
Ha pedig ilyen dilettáns, miért nem hajtják el francba?
Ha szire-szóra közpénzeket adogat minden biztosíték nélkül, felelős ugye? Miért nincs előzetesben?
Hol a civil szerveződés?
Idézet
 
 
+2 #2 Totál 2012-06-05 09:23
Már volt ilyen. Egy fürdőnél ... Megépíti, fenntarthatatla nul veszteséges, bedől, megveszi valaki olcsón. "Segít". Az önkormányzat pedig fizeti a hiteleket, de nincs semmi tulajdona. Velence egy csodálatos hely lehetne ... Most felvonulási terület a nyári idegenforgalmi szezonban. Hogy történhet ilyen? Közpénzből.
Idézet
 
 
+4 #1 Watergate 2012-06-04 19:48
Bár sem üzletileg ,sem "ideológiailag" nem vagyok elég képzett, de nem lehetséges-é, hogy e titokzatos cég holdudvara előrukkol a lenyúlt pénzzel, és mint 'tisztességes' vevő , a sajnálatosan alacsony ingatlanárak miatt-nyomott áron megveszi az áruba bocsátott földterületet, és két rovart üt egy csapásra, ingyen? Manapság ez elképzelhető sajnos. A legfelháborítób b, hogy tönkreteszik a tavat és a környezetét!
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Hírek hozzászólásai

 • Ezek csak részben igaz állítások. Az egész folyamatot a háború és az a... Tovább...
 • Mondja már el valaki, hogy ez mire lett jó, mert hülyén fogok meghalni... Tovább...
 • Jók ezek a statisztikai adatok. Számfényvesztés "!! Tovább...
 • Mese a köbön! Tovább...
 • Késő, már megtörtént! A kis falvakban nincs munkahely, bolt,posta, orv... Tovább...
 • A köztisztviselők "bérmegállapodá sa" hol van??? Azzal történt valami? Tovább...
 • Magyarországon - ha kormányközeli vagy - lophatsz milliárdokat, mert n... Tovább...
 • Az elmúlt években sem nagyon működött az ügyeleti rendszer. Leginkább ... Tovább...
 • Na ezt a 366 postát sem ideiglenes zárják be, hanem véglegesen. Magyar... Tovább...
 • Sajnos a megállapítás IGAZ! Hatalmas pénzeket nyúltak le, nagyon sokan... Tovább...
 • Örülünk, de mi lesz a Tésai bekötőúttal, illetve a 1201-es út (Szob - ... Tovább...
 • Aha - az egyházak kedvezményesen kapják a gázt, az intézmények tucatja... Tovább...
 • menstruacios gorcs: https://kdnp.hu/ Az érdekszövetségb ől és a vissza... Tovább...
 • Na-persze! A fizetések rendezéséről azóta nincs szó! Ennyi!!!! Menjünk... Tovább...
 • Ez igen! Gratulálok a tankernek is és a kormányának is! Így kell ezt! ... Tovább...