Hirdetés
A fideszes többség csökkentette a polgármester illetményét PDF Nyomtatás
2012. március 23. péntek, 10:00

szabolorandFegyelmi büntetésként egy évre húsz százalékkal csökkentette Dombóvár független polgármesterének illetményét a város képviselő-testülete rendkívüli ülésén – írja az MTI.

A fideszes többségű testület azért marasztalta el Szabó Lorándot, mert 2011. decemberben és 2012. januárban négy testületi ülésen vétkesen megszegte az ülés vezetésével kapcsolatos kötelezettségét".

A fegyelmi határozat szerint a polgármester több alkalommal úgy zárta be a testületi ülést, hogy nem bocsátotta szavazásra a napirendet, egyszer pedig az általánostól eltérő tárgyalásra vonatkozó rendelkezéseket szegte meg. A fegyelmi bizottság szerint ezzel „sérültek a demokratikus joggyakorlás keretei".

Szabó Loránd, aki az ülésen „szánalmas színjátéknak" nevezte a fegyelmi bizottság működését, és bejelentette: bírósághoz fordul jogorvoslatért. A város vezetője utalt arra, hogy a decemberben tartott üléseket azért zárta be, hogy megakadályozza a Fidesz-frakciót abban, hogy a saját jelöltjét nevezze ki a dombóvári Szent Lukács Kórház igazgatójának, egy ízben pedig szót adott az MSZP-frakció tagjainak, amire akkor nem lett volna lehetősége.

A fegyelmi ügy tárgyalását követően szerdán másodszor is rendkívüli ülést tartott volna a dombóvári testület, napirendjén a - januárban sikkasztásért jogerősen két év, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt - polgármester tisztségének összeférhetetlenségét vizsgáló bizottság felállítására tett javaslat is szerepelt.

A hangos szóváltásba torkolló második ülés napirendjét azonban a Fidesz-frakció nem szavazta meg, miután a polgármester - a fideszes képviselők szerint a szervezeti és működési szabályzattal ellentétesen - nem bocsátott szavazásra egy napirendi javaslatot, amely a város 2012-es rendezvénytervéről szólt.

Kerényi Zsolt (Fidesz-KDNP) alpolgármester a meghiúsult ülés után tartott sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a polgármester így akarta megakadályozni a tisztségének összeférhetetlenségét vizsgáló bizottság felállítását. Jelezte: a háromtagú bizottság mondhatná ki a jogerős elmarasztaló ítélet miatt a polgármester tisztségének megszüntetését.

Szabó Loránd - aki az ülésen úgy fogalmazott: tisztségének esetleges megszüntetése után „terminátorként fog visszatérni" - az MTI megkeresésére erre úgy reagált, hogy nincs szándékában akadályozni a bizottság létrehozását, ezért javasolta az ülés lezárta után, hogy ezt az egyetlen napirendi pontot tárgyalják meg.

„Nem futamodok meg a bizottság elől, ezt mutatja, hogy péntekre újabb képviselő-testületi ülést hívok össze ugyanezzel a napirenddel" - mondta a polgármester.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Hírek hozzászólásai

 • Ez igen! Gratulálok a tankernek is és a kormányának is! Így kell ezt! ... Tovább...
 • Most soroltam 3.000.-Ft-tal, 35 évnyi munka után. Hát köszönöm szépen!... Tovább...
 • Oké, legyen 18 fok. DE: nagyon sok kistelepülés hivatalában 1-2 ember ... Tovább...
 • Egy dolog az, hogy mondjuk 18 fokban dolgozik a köztisztviselő (ülőmun... Tovább...
 • Mese! A környezetemben élők közül senkinek nem nőtt ennyivel a kereset... Tovább...
 • Ja! Persze 20 %. Kivéve a közigazgatás, az önkormányzatok! Évek óta se... Tovább...
 • Kevés. Ja és egyébként mi lesz jövőre - mert tendencia szerint még nag... Tovább...
 • Majd csak ezután fog igazán csökkenni, szeptembertől jönnek a megemelt... Tovább...
 • Milyen évközi béremelés?Legfe ljebb a minisztereknek. A köztisztviselő... Tovább...
 • 38.650,Ft illetményalap 2023-ban is a költségvetési törvény szerint. ... Tovább...
 • 38.650,Ft illetményalap 2023-ban is a költségvetési törvény szerint. ... Tovább...
 • Ehhez nincs mit hozzátenni! Tű pontos helyzetelemzés. Nem a szívem csü... Tovább...
 • Eszméletlen!!! A kormány tud erről? Jahnem. Tovább...
 • Ez így elég lesújtó. Csak ennyire képes a NER elit a válság közepén? H... Tovább...
 • Brüsszel kéri a kormányt, hogy emelje meg a tanárok fizetését, a kormá... Tovább...