Hirdetés
Három kistelepülésen is választottak PDF Nyomtatás
2012. január 24. kedd, 09:30

bonnyaHárom településen tartottak hétvégén időközi polgármester- és képviselő-választást. A baranyai Sumonyban a korábbi független településvezető, Orsós József nyert, a Somogy megyei Bonnyán a független Märcz Konrádot választották meg polgármesternek. A Csongrád megyei Árpádhalmon Szarka Attilát újra polgármesternek választották – írja az MTI.

Sumonyban a képviselő-testület négy tagját is megválasztották a vasárnap tartott időközi szavazáson. Beák Laura Jolán, a választási iroda vezetője elmondta: a győztes 132, míg szintén független vetélytársai közül Laczovics László 93, Orsós László 22, Kovács György 9, Kotoucs Viktor 6 szavazatot kapott. A helyi képviselő-testület négy tagját tizennyolc független jelölt közül választották ki a helybéliek. A 489 lakosú Sumony 373 választópolgárából 266-an járultak az urnák elé, 4 szavazat érvénytelen volt.

Az időközi választást azért kellett kiírni, mert a képviselő-testület tagjai és a polgármester között feszültség alakult ki. A testület nem tudott együttműködni a községvezetővel, ezért tavaly novemberben feloszlatta magát.

A bonnyai időközi önkormányzati választáson Märcz Konrád mögött a második helyen végzett a Fidesz-KDNP színeiben induló előző polgármester, Pácserné Komjáthy Zita Ágnes.

A 312 lakosú zsáktelepülésen a választásra jogosult 228 állampolgárból 163-an adták le szavazataikat a három polgármester- és a tíz képviselőjelöltre. Az érvényes 162 szavazatból 77-et sikerült megszereznie a falut korábbi ciklusban vezető, azóta nyugdíjba vonult Märcz Konrádnak. Pácserné Komjáthy Zita Ágnes 69, Grosch János (független) 16 szavazatot gyűjtött be.

Az időközi választást azért tartották, mert a négytagú, függetlenekből álló képviselő-testület nem tudott együttdolgozni a polgármesterrel, s mivel a település vezetője nem mondott le, a testület októberben feloszlatta magát. A négy képviselői mandátumért az eddigi, független képviselők közül hárman indultak újra, másik hét független jelölttel együtt. A régi képviselők közül csak Krothné Gelencsér Ildikót választották meg ismét.

Árpádhalmon Szarka Attilát újra polgármesternek választották. A négytagú képviselő-testület három tagját szintén újraválasztottak a lakosok. Simonné Kürti Katalin  szerint a választásra jogosult 456 lakosból 276-an jelentek meg az egyetlen szavazókörben; a voksok egy kivételével érvényesek voltak.

Szarka Attila 107 szavazattal nyerte el ismét a polgármesteri tisztséget. A második helyen Froman Róbert (független) végzett 94 szavazattal, őt a korábbi alpolgármester Varjú Pálné (független) követte 69 szavazattal, Lantos Zoltán (független) pedig 5 szavazatot kapott.

A négy képviselői helyre tízen pályáztak. A megválasztottak közül hárman korábban is képviselő-testület tagjai voltak, köztük Varjú Pálné is, illetve most jutott be a testületbe a korábbi polgármester Froman Róbert, aki több cikluson keresztül vezette már a községet. Valamennyien független jelöltek. Az 532 lakosú település képviselő-testülete tavaly októberben oszlatta fel magát, miután az alpolgármester bejelentette, hogy megrendült a bizalom a polgármesterben.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Hírek hozzászólásai

 • Az elmúlt években sem nagyon működött az ügyeleti rendszer. Leginkább ... Tovább...
 • Na ezt a 366 postát sem ideiglenes zárják be, hanem véglegesen. Magyar... Tovább...
 • Sajnos a megállapítás IGAZ! Hatalmas pénzeket nyúltak le, nagyon sokan... Tovább...
 • Örülünk, de mi lesz a Tésai bekötőúttal, illetve a 1201-es út (Szob - ... Tovább...
 • Aha - az egyházak kedvezményesen kapják a gázt, az intézmények tucatja... Tovább...
 • menstruacios gorcs: https://kdnp.hu/ Az érdekszövetségb ől és a vissza... Tovább...
 • Na-persze! A fizetések rendezéséről azóta nincs szó! Ennyi!!!! Menjünk... Tovább...
 • Ez igen! Gratulálok a tankernek is és a kormányának is! Így kell ezt! ... Tovább...
 • Most soroltam 3.000.-Ft-tal, 35 évnyi munka után. Hát köszönöm szépen!... Tovább...
 • Oké, legyen 18 fok. DE: nagyon sok kistelepülés hivatalában 1-2 ember ... Tovább...
 • Egy dolog az, hogy mondjuk 18 fokban dolgozik a köztisztviselő (ülőmun... Tovább...
 • Mese! A környezetemben élők közül senkinek nem nőtt ennyivel a kereset... Tovább...
 • Ja! Persze 20 %. Kivéve a közigazgatás, az önkormányzatok! Évek óta se... Tovább...
 • Kevés. Ja és egyébként mi lesz jövőre - mert tendencia szerint még nag... Tovább...
 • Majd csak ezután fog igazán csökkenni, szeptembertől jönnek a megemelt... Tovább...