Hirdetés
Három kistelepülésen is választottak PDF Nyomtatás
2012. január 24. kedd, 10:30

bonnyaHárom településen tartottak hétvégén időközi polgármester- és képviselő-választást. A baranyai Sumonyban a korábbi független településvezető, Orsós József nyert, a Somogy megyei Bonnyán a független Märcz Konrádot választották meg polgármesternek. A Csongrád megyei Árpádhalmon Szarka Attilát újra polgármesternek választották – írja az MTI.

Sumonyban a képviselő-testület négy tagját is megválasztották a vasárnap tartott időközi szavazáson. Beák Laura Jolán, a választási iroda vezetője elmondta: a győztes 132, míg szintén független vetélytársai közül Laczovics László 93, Orsós László 22, Kovács György 9, Kotoucs Viktor 6 szavazatot kapott. A helyi képviselő-testület négy tagját tizennyolc független jelölt közül választották ki a helybéliek. A 489 lakosú Sumony 373 választópolgárából 266-an járultak az urnák elé, 4 szavazat érvénytelen volt.

Az időközi választást azért kellett kiírni, mert a képviselő-testület tagjai és a polgármester között feszültség alakult ki. A testület nem tudott együttműködni a községvezetővel, ezért tavaly novemberben feloszlatta magát.

A bonnyai időközi önkormányzati választáson Märcz Konrád mögött a második helyen végzett a Fidesz-KDNP színeiben induló előző polgármester, Pácserné Komjáthy Zita Ágnes.

A 312 lakosú zsáktelepülésen a választásra jogosult 228 állampolgárból 163-an adták le szavazataikat a három polgármester- és a tíz képviselőjelöltre. Az érvényes 162 szavazatból 77-et sikerült megszereznie a falut korábbi ciklusban vezető, azóta nyugdíjba vonult Märcz Konrádnak. Pácserné Komjáthy Zita Ágnes 69, Grosch János (független) 16 szavazatot gyűjtött be.

Az időközi választást azért tartották, mert a négytagú, függetlenekből álló képviselő-testület nem tudott együttdolgozni a polgármesterrel, s mivel a település vezetője nem mondott le, a testület októberben feloszlatta magát. A négy képviselői mandátumért az eddigi, független képviselők közül hárman indultak újra, másik hét független jelölttel együtt. A régi képviselők közül csak Krothné Gelencsér Ildikót választották meg ismét.

Árpádhalmon Szarka Attilát újra polgármesternek választották. A négytagú képviselő-testület három tagját szintén újraválasztottak a lakosok. Simonné Kürti Katalin  szerint a választásra jogosult 456 lakosból 276-an jelentek meg az egyetlen szavazókörben; a voksok egy kivételével érvényesek voltak.

Szarka Attila 107 szavazattal nyerte el ismét a polgármesteri tisztséget. A második helyen Froman Róbert (független) végzett 94 szavazattal, őt a korábbi alpolgármester Varjú Pálné (független) követte 69 szavazattal, Lantos Zoltán (független) pedig 5 szavazatot kapott.

A négy képviselői helyre tízen pályáztak. A megválasztottak közül hárman korábban is képviselő-testület tagjai voltak, köztük Varjú Pálné is, illetve most jutott be a testületbe a korábbi polgármester Froman Róbert, aki több cikluson keresztül vezette már a községet. Valamennyien független jelöltek. Az 532 lakosú település képviselő-testülete tavaly októberben oszlatta fel magát, miután az alpolgármester bejelentette, hogy megrendült a bizalom a polgármesterben.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

23ev

               CÉGBEMUTATÓ


 

online

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Hírek hozzászólásai

 • Kevés. Ja és egyébként mi lesz jövőre - mert tendencia szerint még nag... Tovább...
 • Majd csak ezután fog igazán csökkenni, szeptembertől jönnek a megemelt... Tovább...
 • Milyen évközi béremelés?Legfe ljebb a minisztereknek. A köztisztviselő... Tovább...
 • 38.650,Ft illetményalap 2023-ban is a költségvetési törvény szerint. ... Tovább...
 • 38.650,Ft illetményalap 2023-ban is a költségvetési törvény szerint. ... Tovább...
 • Ehhez nincs mit hozzátenni! Tű pontos helyzetelemzés. Nem a szívem csü... Tovább...
 • Eszméletlen!!! A kormány tud erről? Jahnem. Tovább...
 • Ez így elég lesújtó. Csak ennyire képes a NER elit a válság közepén? H... Tovább...
 • Brüsszel kéri a kormányt, hogy emelje meg a tanárok fizetését, a kormá... Tovább...
 • Sikerült megoldani a legnagyobb magyarországi problémát - a vármegye e... Tovább...
 • Nagyon bízom benne, hogy szeptemberben egy pedagógus sem veszi fel a m... Tovább...
 • Először összevonják a kis iskolákat, aztán a kis önkormányzatoka t, az... Tovább...
 • Gazdasági válság - óriási államadósság, óriási költségvetési hiány, ór... Tovább...
 • Csak úgy mellékesen megkérdezném tőle, hogy az egyházi iskolák miért k... Tovább...
 • Semmi nem fog addig változni, míg mindenki haláli nyugalommal dolgozz... Tovább...